Mennyi viztol szinezodik el a vizjel?
Aug. elejen voltunk nyaralni,es utolso nap parom odahozta a gyerek medencehez a telefonom fotozni.hatulrol valaki eltalalta paromat vizi pisztollyal es a telefonra is forccsent.nem sok,akkor ugy tunt,hogy csak a kijelzojere.
ket napra ra reggel a telefon azt mutatta,hogy be van dugva a fules,pedig nem volt meg benn sosem.
a jack dugojabol vizet toroltem ki,es a tok alatt is vizes volt alul/felul is a m.a. es fem talalkozasanal.
ezutan mukodott par napot teljesen jol,majd elment a kijelzoje.
bevittuk szervizbe,de sztem nem csinaljak meg.
parom szerint viszont ennyi viztol nem mehetett volna tonkre,es lehet nem is szinezodott el a vizjel.
ennyi viz tenyleg nem szamit?ugy sem,hogy viz volt a jack dugoban?
2 honapos telefon,A3(2017)et valtott.... 😒....
egy redmi 5 plusrol van szo.
Valószínű, hogy nem csak a kijelzője ment tönkre, hanem komolyabban károsodott.
A beázás után rizsbe kellett volna tenni és több napig szárítani, természetesen kikapcsolt állapotban.
Elég pár csepp is, ha belefolyik,ilyenkor rízsbe már hiába teszed 2 nap múlva, inkább nedvszívó gyöngyökbe, az 100x jobb lehet.
Nem mindenhol csinálnak meg beázott telefont, de úgyis kiderül.
"parom szerint viszont ennyi viztol nem mehetett volna tonkre"
Nyilván elektronikai szakember, hogy ilyen biztos benne. Kár, hogy a tények "mintha" ellentmondanának a nagy magabiztosságnak.
Akkor kellett ilyen magabiztosnak lenni, amikor történt az eset és jól belenézni a lyukba is (ami eléggé kézenfekvő) és legalább vattapálcikával, spárgával, valamilyen nedvszívó anyaggal kiszívatni belőle a vizet (nyilván nem papírzsebkendővel, ami beleszakad).
Utána még szárítani is alaposan.
Többit másik témában kifejtettem (időzített bomba #3):
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!