Az LG G6 telefonom nem tölt, csak ki kapcsolt állapotban?
"Ezt írja, miközben csont száraz napok óta a telefonom."
Miért, előtte nedves volt?
Lehet, hogy mégis elszóltad magad?
Ugyanis bevett dolog a fórumos kérdezőknél, hogy általában csak kész tényeket közölnek.
Mintha előzmény soha nem is lenne, pedig sokszor ott van a kutya elásva, hogy ilyen közhellyel éljek.
A kérdezőtől: mi volt a probléma? A feleségem G6-ján ugyanez jött elő most. Minden kábellel/töltővel ugyanezt produkálja.
Az utolsó válaszolónak: milyen elszólásra gondolsz? IP68-as a telefon. Ha vizes volt bármikor is akkor mi van?
Az enyém is volt már víz alatt többször is és semmi baja nem lett. Ez valami hardver/szoftver hiba lehet.
#2-es vagyok, egy jó ideig nem a gyári rendszert használtam, és nem volt a töltéssel problémám, de most visszatértem gyárira a G6-ommal, és nekem is egyfolytában pittyegett, és letiltotta a töltést.
Egy fogpiszkálót kihelyeztem, és kipiszkáltam az összes szöszt a csatlakozójából, mivel elég sok volt benne. Az alján a két szélén ilyen rozsdaszínű valamit láttam belevilágítva, de szerencsére az is csak szösz volt.
Utána néha kiírta, néha nem. Aztán rájöttem, hogy a kábel amit használok, annak a csatlakozójában az egyik tű mintha el lenne ferdülve, másik kábellel tökéletesen tölt.
G6 Telegram csoportba is ezt ajánlották, hogy fogpiszkálóval piszkáljam meg, vagy küldjem szervizbe.
Akkor eszerint ez ilyen konstrukció, hogy érzékeli az USB-port szennyeződésből adódó átvezetéseit.
Az már lényegtelen, hogy nedvességként detektálja, nem "tudhatja" az igazságot.
Ki kell tisztítani alaposan, sűrített levegő stb.
Nem olyan, mint egyik ismerősöm telefonja, amelyikben letört a szélső érintkező, de kicserélni akkor még nem tudtam, belevaló aljzat hiányában. Viszont, mivel a csatlakozót kizárólag töltésre használja, az adatvonalakat átkötöttem +5 V-ra (csak egy kis forrasztás, rövidzár a kivezetések között), azon keresztül toltam be a töltést, egy szintén átkötött dugóval.
(Az adatvonalak tápra kötése egyébként ártalmatlan a bemenetre, még mielőtt egy laikus leugatna. Sőt, ilyen gyári töltőbekötések is léteznek, amikor így azonosítják a terhelhetőséget.)
Ilyen trükköt ezzel az LG-vel nyilván nem lehetne csinálni. Rögtön "agybajt" is kapna, hogy mit műveltek a csatlakozójával.
Valami más ötlet? Hetek óta ezt csinálja megint :/
A telefon ki-be kapcsolása és az LG System Server adatok törlése és leállítása se mindig oldja meg a problémát! Olvastam olyat, hogy a telefon frissítése lehet megoldaná a problémámat, viszont mindent újra kell telepítenem :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!