Miért írja mindenki azt, hogy Xiaomit érdemes venni? Mi a baj a Sony, LG, Samsung, Motorola telefonokkal?
Hehe, hogy néz ki a gyár.
Akkor jobb lenne ha tudnád?
Amit itt leírtál mindtől jobb, az biztos és fele árba se kerül. Xiaomiról nem lehet hallani, olvasni hogy elromlik.
A Samunál meg az a kivétel amelyik nem romlik el.
Ez így egyáltalán nem igaz. Először is a Xiaomi mobiljai a kategóriájukon belül számítanak best buy-nak. Az ezen a fórumon is sokat említett 50000 forint körüli áron a Xiaomi sokkal használhatóbb készülékeket kínál, mint az általad felsorolt gyártók. És az nem indok, hogy a Xiaomi gyártócsarnokairól nem tudni semmit... Lehet, hogy pontosan ugyanott, ugyanazok készítik ezeket a készülékeket, mint az általad felsorolt többi márkát. Az árkülönbség pedig az üzleti modell eltéréséből adódik: a Xiaomi a gyártótól a felhasználóig tartó lánc lehető legtöbb elemét kihagyja, így ezen közvetítők nem teszik rá a hasznukat a végfelhasználói árra. Ezen kívül a marketingköltségeik is elhanyagolhatóak. És jóval kisebb árréssel dolgoznak, mint a többi gyártó. És ez mind azt jelenti, hogy ha megvásárolod a terméküket, akkor ezeknek a költségeivel kevesebbet kell fizetned érte.
De ez nem jelenti azt, hogy mindegyik kategóriában igaz lenne; a csúcskészülékek esetében pl. jobb választás lehet egy OnePlus modell...
És persze akadnak speciális igények és feladatok, melyekre inkább az általad is felsorolt gyártók egyes típusai alkalmasak -természetesen ilyen esetekben sem egy Xiaomi a legjobb választás erre a célra...
Mindenki?
Az én környezetemben senkinek sincs.
Utcán, vonaton, buszon, munkahelyen se látok senkinél.
Samsung, iPhone és Huawei telefonokat látok csak amiket nyomkodnak.
Saját tapasztalataim:
galaxy s2-m a mai napig működik. Egy kollégának adtam ajándékba.
motorola g telefonomat "munkahelyi" telefonnak fogtam be, és még mindig gond nélkül működik.
iPone 4s-em amit csak kipróbálás miatt vettem meg, vigan működik otthoni készüléknek.
Honor 5c. Semmi baja. Csak kitaláltam, hogy ujjlenyomatolvasós telefont akarok.
Nemrég vettem egy agyondicsért Xiaomi-.
Megbántam. (Térerő/hang/net problémák) 1 hónap elég volt belőle, a Honorom sokkal megbizhatóbb.
Mert sokkal olcsóbb, és ugyanazt tudja. Ennyi.
Sonyt, Samsungot is cseréli a többség 2-3 évente, mert elavulnak a modellek. Nem unalmukban adogatják ki a "legnagyobb gyártók" évente az új típusokat.
Bár még a minimálbéres gyári munkások is hajlamosak első körben a telefonra költeni, mert az a legfontosabb ugye, de azért sok embernek szimpatikus, ha 180.000 ft helyett 60.000-ért vehet egy új modellt.
Ez van.
"Support, szoftver, tartósság és gyártás utáni minőség ellenőrzés terén bizonyítottak."
Aha...SONY...
A Supportjuk mindig is kalap szar volt. Évről évre azt játszották, hogy a hardveresen teljesen megfelelő telefonjaikra nem adtak ki frissítést mindenféle kam okra hivatkozva. Ezt csinálták már a kezdetektől is. Például Xperia Z2 még kapott, Z1 már nem kapott miközben hardveresen majdnem ugyanaz a szint, stb.
Tartósságuk pont ugyanezért nincs, mert még alapvető hibajavításokat sem eszközölnek. Az Apple is kiad hibás rendszer, de aztán jön a frissítés ami orvosolja. SONY-nál ilyen nincs.
Hardveresen is mindig valami elmaradott farokságot csinálnak. Évekig csak 4 GB tárhelyet adtak miközben a "gagyi" kínaiak már 16-32-őt alapnak, vagy kevés RAM-ot és hasonló finomságokat. Ez szintén nem a tartósságot erősíti.
Mellette az árképzésük borzalmas. Gyakorlatilag Apple árszinten hozzák ki a szarjaikat.
Nem csoda, hogy le is csúsztak és a kutya nem veszi a telefonjaikat.
Meg alapvetően az összes márkára elmondható, hogy a csúcs kategóriát célozzák meg, a többi telefonjuk meg csak úgy van. Felső szinten bajnok egy Galaxy S akárhány vagy egy Note akármennyi, de alső kategóriában sokkal jobb ár-értéket biztosítanak a kínai telefonok.
Hardveresen ugyanazt kínálják, mint a márkásabbak 1 szinttel fentebb. És itt szó szerint ugyanarról a hardverről beszélünk, nem koppintásról. Huawei, Xiaomi ráadásl elég jól kifejlett Androiddal rendelkezik. Vagy egy Oneplus is 2-3 év tán is kap frissítést.
Nem mellesleg a "márkás" gyártól beszállítói is nagyrészt Kínában gyártanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!