Használt iPhone letiltásából kinek lehet baja?
Ha a teló véletlenül nem azért lett letiltva mert nem fizette, hanem pl. lopottnak jelentette hogy a biztosító kifizesse, akkor akár komoly probléma is lehet belőle ha valamilyen úton-módon a rendőrség tudomást szerez a kis alkatrész kiárusításról.
Engem vittek már be hajnal 3 órakor ilyen miatt a rendőrök, mert balfax volt az illető. Hogy biztosra menjen a biztosításával, azt jelentette hogy kirabolták, elvették a telóját.
Azt is tudni kell, hogy a letiltott készülék, az nem üzemképtelen, ugyanúgy bejelentkezik a gsm hálózatokra mint előtte, ugyanúgy be szeretne regisztrálni a hálózatra az adataival. Csak annyi a különbség, hogy a hálózat vissza fogja utasítani hogy a szolgáltatások elérhetőek legyenek amire a sim jogosít.
De ettől függetlenül a hálózat ugyanúgy megkap minden infót mint egy nem letiltott készülék esetén.
Szóval én beledugtam a simem, bekapcsoltam, kiírta hogy nincs elérhető hálózat. De ezzel a lendülettel a sim adataim szépen elküldte este 11-kor, hajnal 3-kor rám is törték az ajtót.
A sztorihoz csak annyi tartozik hozzá, hogy ilyenkor nem kedvesek veled a rendőrök, és csak azt hallják meg amit akarnak. És ha azt akarják hallani hogy te vagy a hunyó, akkor elég nehéz meggyőzni őket bármi másról.
Szóval ha nyitott szájjal szaladgálsz a fa$zerdőben, akkor előbb-utóbb beleszaladhatsz valamibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!