Miért kellett megszüntetni a Jack csatlakozót a IPhone 7,8,10-ben?
#12 figyelj, a jobb hangzást hagyjuk... Aki jó hangzást keres, az nem a telefonokat kezdi el bújni. Egyébként is a csatlakozó csak egy közvetítő közeg, az audio chip minősége számít elsősorban. Nyilván megannyi más tényezőt is figyelembe kell venni, ha a jó hangzást akarjuk elérni. Igaz, hogy ronthat, vagy épp javíthat a jobb közvetítő közeg a hangzáson, de telefonnál javítani nem tud, max rontani. Viszont ha már itt tartunk, akkor már a felvett anyag minősége, tömörítési módja (fájltípusa) is sokat számít. Van itthon apámnak egy elég pöpec szettje és ha hiszed ha nem, ezerszer jobban szól a legalább 25 éves cucc kazettáról is, CD-ről is, mint bármi, amit eddig hallottam. Igaz, vadászni kell a jó minőségű hanganyagokat, mert abból kevés van.
A vízállóság még talán egy jó érvelés, biztos komplikáltabb ekkora csatlakozást a szabványnak megfelelően kialakítani, de mint azt említettem, tucatnyi példa van rá, hogy lehetséges.
A nagyobb akkumulátorral vicces dobálózni az Apple esetében, az utóbbi kettő modelljük rendelkezik egyedül valamire való kapacitású akksival.
Ha láttál valaha szétszerelős videókat, akkor észre vehetted, hogy oda simán elfért volna tényleg még egy jack csatlakozó is.
Félreértés ne essék, én igazából nem vagyok az újítások ellen, de lehetne ezt úgy is, hogy átugorjuk azt a lehúzós részt, amit az Apple sikeresen meglovagol. Azaz viszonylag gyors átállási időszakot, illetve értelmesebb, új csatlakozási módot is kitalálhatnának. Szerintem nem lenne bűn, ha magát a jack csatlakozó szabványt váltanák le valami kisebbre, folyadék ellen esetlegesen könnyebben védhetőre. Így megmaradna a töltés közbeni zenehallgatás lehetősége azoknak, akik a vezetékes audio csatlakozást jobban kedvelik, illetve kevésbé amortizálódna a csatlakozó az évek során, hisz két állandó kiegészítő helyett csak egyet csatlakoztatnál le-fel. Pont azt, amelyiket valószínűleg kevesebbszer használnál, a töltést. Ki tudja, még a végén két lighting port lesz az Apple készülékein :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!