Kinek milyen tapasztalata van powerbankkal kapcsolatban?
Nekem 10 Ah-s Xiaomi van.
Igazából kétszer tele tudja tölteni a telefonomat (Redmi 4X - 4100 mAh) és még valamennyi marad benne, tehát reális lehet a ráírt 10000 mAh.
A quick charge-ot is támogatja, tehát gyorsabban tölt, mint a gyári adapter.
Akkor tehet benne kárt max ha az áramerősség nem stimmel. A feszültség mindig 5v.
Az én powerbankomon 3 kimenet van,1,1.5 és 2A-es,szóval minden telefonhoz jó.
Meg tudod nézni a töltődön hogy az hány Amperes.
Bár sok telefon ami 1A-es gyári töltős,támogatja a 2A-s gyorstöltést.
Én Tescoban vettem 1 hete egy Esperanza márkájút,3500 körül,van rajta 3 kimenet,ahogy mondtam,zseblámpa,és kis ledek mutatják hány százalékon van. Csak ajánlani tudom! Annak ellenére hogy 8000mAh-s,a telefonon akksija pedig 2800,nekem 10%-ról 90%-re 4x tudja feltölteni a telefonom használat közben!! Egyetlen hátránya hogy 12 óráig is tölt teljesen lemerülve.
"Akkor tehet benne kárt max ha az áramerősség nem stimmel."
Ez nem igaz. A töltőkre a maximális áramerősséget írják rá, de a telefon dönti el, hogy mekkora áramerősséget szeretne felvenni. Tehát hiába kötöd rá egy 2A-es töltőre az 500mA-rel tölthető butatelefonodat, ugyanúgy 500 mA-rel fogja tölteni.
"A feszültség mindig 5v."
Ez sem igaz. A Quick charge 3.0-tól már a feszültséget is megemelik, így nagyobb teljesítményt tud kisebb áramerősség mellett átvinni. Természetesen csak akkor emelik meg a feszültséget, ha a rádugott eszköz ezt támogatja, egyébként a szokásos 5V marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!