Hirtelen akadozik, lefagy a telefon, mit csináljak?
Meizu márkájú, 2 és fél éves telefonom van, és egészen eddig abszolút elégedett voltam vele, villámgyors volt, évente kb. kétszer fordult elő csak, hogy minimális lassulás miatt újra kellett indítanom.
Tegnap teljesen váratlanul elkezdett olyan szinten szaggatni, hogy feloldani is nehézkes, lapozás közben is lefagy, a Google Play vagy a Chrome már egyáltalán nem is tölt be rajta, így csak az eredeti böngészőt tudom használni. Sem a szokásos tisztogatás, sem az újraindítás nem segített, viszont azonnal melegedni kezd, töltés után szinte tűzforró, arról nem is beszélve, hogy néha random világít az értesítésjelző fény a sarokban.
Már megrendeltem a következőt és nagyon remélem, hogy addig életben marad, hiszen úgy legalább a beállításaimat és az alkalmazásokat is meg tudnám menteni a Migrációs Funkcióval. Az igazi kérdésem az lenne, hogy ezek után segítene-e rajta egy újratelepítés vagy rendszerfrissítés, vagy már nem is érdemes ilyesmivel kísérletezni? Esetleg valamilyen más megoldás, amivel meg tudnám menteni?
Gyári vissza állitás és frissiteni mindent benne , jó
lesz.
Úgy tűnik, megoldottam a problémát, remélem, így is marad!
Tovább nézelődtem külföldi fórumokon, onnan pedig azt az ötletet kaptam, hogy csökkentett módban is indítsam el a telefont. A legutóbb telepített alkalmazás törlésével egyből gyorsabb is lett az egész (erre azért nem gondoltam, mert 2 hete használtam és eddig minden működött rendesen), bár a Google Play/Chrome/Gboard csak a play store újratelepítése után állt helyre. Szóval szerintem köze lehetett a szerverleálláshoz és talán ehhez az alkalmazáshoz is, de azt is el tudom képzelni, hogy csak véletlen egybeesés volt a törlés után a probléma megszűnése... Mindenesetre azóta egyáltalán nem laggol, olyan mint régen, ami elég fura :D
Éppen ezért kezdtem azzal, hogy különben teljesen elégedett vagyok a márkával, meg magával a telefonnal is. A tesómmal anno egyszerre kaptunk újat, ő ragaszkodott a "rendes" márkához, én pedig inkább az ár-érték arányt néztem. Most az övé használhatatlan szinten lassú, míg az enyém a tegnapi - azóta 100%-osan megoldott - probléma kivételével olyan, mintha új lenne.
A Meizut különben a HOME/Back/Ujjlenyomat olvasó gomb és a Flyme miatt preferálom a többi kínaival szemben. És hát negyedannyiért tudja azt amit egy hasonló specifikációkkal rendelkező Samsung vagy LG, arról nem is beszélve, hogy ugyanúgy érvényes rá a minimum 1 éves garancia, a Meizu pedig ha jól tudom, mostanában költözik Magyarországra, és akkor talán még a szerviz is sokkal gyorsabb lesz (bár eddig még ennek szerencsére nem kellett utána néznem :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!