Lehetne így telefon akkumulátort javítani?
Egy hozzáértő válaszoló ezt írta(mert régebben tettem egy hasonló kérdést fel, csak ott azt kérdeztem, hogy mitől gyenge az aksi egyből töltés után):
Az akkuban levő dielektrikum kicsapódik a sok töltési ciklus elteltével az elektródákra, csökken a fegyverzet nagysága (konyhanyelven: nincs elég nagy felület, hogy kondenzátor jellegként energiát, feszültséget tároljon)
ha zenét hallgatsz, videózol, akkor növekszik az áramfelvétel, mivel nincs rendes fegyverzet, csökken a feszültség, és a mobilok az akkufeszültséget mérik, így nagyon keveset fog mutatni.
ha épp nem használod, a félvezetőkön sem fog áram folyni, így megmarad a névleges, üresjárásihoz közeli akkufeszültség, így mint írtam, a telefon feszültséget mér.
Mindez miért van? mert az akkumulátor nem ideális feszültségforrás, hanem BELSŐ ELLENÁLLÁSA VAN, ami öregedéssel növekszik.
Villamosságtan 1 : Hálózatanalízis: hálózatok dualitása tétel.
NA MOST: van nekem 2 darab k300i töltőm, mert erről a telefonról lenne szó, vagyis az aksijáról, és ha az egyikről levágnám a csatlakozófelületet és FORDÍTVA KÖTNÉM A POLARITÁST, A TELEFONHOZ KÉPEST, tehát pozitívat a negatívhoz, negatívot a pozitívhoz, és hogy ez a Folyamat amit feljebb bemásoltam az megfordulna-e vagy használna egyáltalán ez a "művelet" az aksinak???
Nem erőltetem, mert haverom tud szerezni, csak soká...
És gondoltam, hogy hátha sikerülne kezdeni vele valamit, hogy ellökjem, vagy ne! Szal nem lehet, hát akkor mind1!
Köszi a választ!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!