Sajnos elkövettem egy nagy hibát és egy megbízhatónak hitt, jómódú ismerősöm rávett, hogy telefont vegyek fel neki, ezután jött a szokásos történet. Hogyan lehet helyrehozni?
Röviden összefoglalva: az illetőt régebb óta ismertem, megbízhatónak tűnt, stabil anyagi háttere van, azt mondta segítsek neki a Magentás előfizetésemmel telefont felvenni, mert ő már nem tud, mert túl sok van a nevén. Én barom bele is mentem, azt hittem, hogy rendben fizetni fogja a havi részleteket, de nem fizette, folyamatosan hitegetett, ígérgetett, hogy szerez embert, aki átveszi a nevére, ebből se lett semmi, eljutottunk oda, hogy felmondás alatt van a szerződés és csak napok kérdése, hogy kötbéresen átrakják az egész követelést egy behajtócégnek. Az illető már a telefont se veszi fel.....
Mi tudok tennu? Ha letiltatom az IMEI számot, akkor a telefont semmiképpen se tudja használni ő vagy akinek eladta? Mehetek e rendőrségre csalás miatt, vagy polgári pert kell indítanom ellene? A vicc az egészben az, hogy gazdag, jómódú illetőről van szó...... Úgy néz ki, hogy kötbéresen közel 650.000.-Ft-ot fognak rajtam követelni, ha nem lesz megoldás.....
Ha van rá bizonyíték hogy kényszerítettek, hogy kényszer vagy fenyegetés hatására cselekedtél, vagy van írásos megállapodásotok amiben le van írva hogy neki kellene állnia a költségeket, akkor mindezekkel menj el egy ügyvédhez és kérd ki a tanácsát.
Ilyesmi hiányában pedig jogosan követelnek rajtad minden egyes forintot.
Hiszen szabad akaratodból cselekedtél, teljességgel beszámítható állapotodban voltál, magadtól írtad alá a szerződést.
A per indításához sajnos olyan bizonyítékok szükségesek, amelyek egyértelműen arra utalnak hogy az általad vásárolt előfizetés költségviselését ő vállalta.
Van ugyan olyan megállapodás ami szóban köthető, de ez a jelen esetben nem elegendő sajnos a vitás helyzet rendezéséhez.
Értem. Annyit biztosan tudok, hogy a telefont ő használja, de más SIM kártyával, ugyanis az én előfizetésemhez tartozó mobilszám, amire ki lett váltva az inaktív.
A kérdés az, hogy az IMEI számmal mit lehet bizonyítani? Ha letiltatom az IMEI-t, utána bujeráltan tudja még használni a telefont?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!