Ha küldök képet látja hogy honnan küldtem?
Fb Messenger asszem törli a gps adatokat, de a gyári üzenetek app pl nem. Így, ha azon keresztül küldesz képet valakinek és lementi, akkor gps adatokkal együtt fogja. Sőt még a kameráról lévő infok is ott lesznek.
iPhoneon ezeket tudod törölni, pl a PixlMet-el.
Pl. a telefonodon kikapcsolod ezt a funkciót. Bár elvileg alapértelmezetten nincs bekapcsolva.
Fényképezőgéppel is ez a helyzet, ha van benne GPS. Ha nincs, akkor dolgod sincs vele.
A kamera beállításában keress ilyet.
Az én telefonomban (Honor8) ez így van: GPS cimke
Ha ezt bekapcsolom, akkor a kép készítésének a helyadatait is tárolja a készülék.
Biztos kikapcsolható ez bármelyik telefonon.
(Nem magyarul használom, ezért lehet, hogy nem pont ezek a menüpontok nevei.)
Beállítások-Adatvédelem-Helymeghatározás-Kamera- Tedd át sohára
Utána csinálj egy képet és nézd meg a Fotók appban, hogy társít-e hozzá helyszínadatokat. Elvileg nem...
Ha van olyan (esetleg korábban készült) kép, amiben ott vannak a helyadatok (EXIF információkként), akkor egy "EXIF editor" (vagy hasonló nevű EXIF szerkesztésre alkalmas) alkalmazással szépen ki lehet törölni (vagy kamu infókra átírni) a helyadatokat (is), mielőtt elküldöd valakinek.
Én többször alkalmaztam a korábbi mobilomon ilyet, mivel abban még nem volt gyárilag EXIF törlő funkció, illetve mókás volt egy kép készítésének helyeként megadni a Fekete tenger közepét, miközben a képen sehol nem látszódott semmilyen víz. Illetve a kamera adatait is előszeretettel írtam át olyan eszköz adataira, ami nem is képes olyan nagy felbontású képek készítésére... Volt néhány címzett, aki ezeket kiszúrta, de olyanok is, akik nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!