Milyen strapabíró telefonokat ajánlanátok? (többi lent)
Volt egy Sony Xperia Z3 telefonom 2 év 2 hónapig bírta, tökéletesen működött, aztán egyszer csak egyik napról a másikra bedöglött, szervizben nem hajlandóak vele semmit csinálni, úgyhogy elhatároztam, hogy veszek egy új telefont. Sajnos nem igazán hallok olyan telefonról ami árban és minőségben is megfelelne egy magamfajta átlag kisembernek. Huawei, Samsung elvileg lassú, laggol, lefagy - mindenkitől ezt hallom. Iphone-t túl drágának találom. Már egy hónapja keresgélek és nem találok. Van esetleg olyan ami nektek nagyon bevált? És nem is olyan drága?
A válaszokat/üzeneteket előre is megköszönöm. :)
Tévedés, hogy az 1 GB elég az általános alkalmazásokhoz. Minimum 2 GB, de inkább 3 GB RAM szükséges, még úgy is, ha nem játszol. Persze 1 GB -as is működnek az alkalmazások, de idegbajt fogsz kapni használat közben.
8 GB tárhely sem elég a manapság. 16 GB a minimum, de inkább 32 GB kell, hogy kényelmesen elférjen még egy átlag felhasználó is, aki nem telepít játékokat a telefonjára vagy nem készít videókat tonnaszámra.
Nemtudom hol nem elég a 8 Gb ... Nekem 74 alkalmazásom van 3 videóm 15 zeném meg 40 képen ,és van 3Gb szabad helyen a 16ból (de nyilván kevesebb használható).
Ennyi alkalmazása azért valljuk be kevés felhasználónak van ,főleg,hogy a strapabírás volt a fő szempont.
Szóval 8Gb elég,ha a fontosabb (mondjuk 20) alkalmazásokat töltöd le.
1Gb ram nem kevés ,vegyük alapul az iphone6-ot (de akár az 5s-t is) ,1Gb ram van benne mégis szépen használható,de felhozhatnám a Sony Xperia M telefont,játékra nem alkalmas (de a kérdező szempontja nem is ez volt,bár strapabírónak ezt nem mondanám) ,de 1Gb rammal is egész működőképesek az alap alkalmazások. Nagy hülyeség,hogy régebbi 1Gb ramos telefonokon nem futnak az alap alkalmazások,mert pl egy 4.4es androidon az adott alkalmazás régebbi verziója van (ami még szépen futott a gyengébb eszközökön is). Nyilván ,ha valahogy rátesszük pl az Xperia M-re a Facebook Messenger legújabb verzióját az borzasztó sz∆r lesz,de ez másik történet.
Használt iPhone-okat ajánlanám, azok szoftveresen és hardveresen is jól bírják.
Ha Mindenképpen Androidot akarsz, újan, akkor elsősorban a Xiaomi Redmi 5/5Plus, esetleg Nokia 5 a megfontolandó
Hát nem tudom, de nekem 1 GB ramos telefonom iszonyat volt. Minimális multitaskingre alkalmatlan. Ez után jött a Nexus 5X -em 2GB rammal, ami már egészen hasznáhlató volt, de nem volt tökéletes. Azért az iphone okat ne keverjük az androidos telefonokkal. Sokkal jobban voltak optimalizálva az 1 GB ramos iphoneok mint bármelyik 1GB rammal rendelkező androidos telefon.
Nem tudom, használtál-e már 3 GB rammal készüléket, de ha igen látnod kéne a különbséget.
Osszessegeben irtal arrol,hogy keves az 1Gb ram,nem vetted kulon az iost az androidtol. Az sem mindegy,hogy az a 2Gb ram egy Samsungban van (pl egy 2016os A5-ben) vagy egy Huaweiben (pl 2016os p8 lite) mert hatalmas kulonbseg van a 2 kozott.
Hasznaltam 3Gb ramos telefont (Umi iron) ,de nem ereztem (szemelyes velemeny) annyira stabilnak mint pl a 2016os Galaxy A5-ot,akkor sem ,ha az Uminak joval tobb funkcioja van.
De hasznaltam 4Gb ramos telefont is (Honor 8) ,ott mar ereztem valtozast mind az Umi Ironhoz,mind a Galaxy A5-hoz kepest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!