Mennyi az sms érvényességi ideje?
Küldtem (t-mobilos számról) 2018. márc.6-án egy smst egy ismerősöm telefonjára (ő vodás). Nem tudtam, hogy az neki céges mobil volt és már leadta, mert eljött onnan, így a mai napig nem kapta meg az smst. Most viszont megtudta, hogy azt a telefont márc 26-án megkapja egy új belépő munkatárs. Kérdés: Az új munkatárs a teló bekapcsolásakor meg fogja kapni az sms-met? mert nem lenne jó...
2009-es cikkben olvastam, hogy az sms-ek érvényességi ideje max 14 nap, utána már nem küldik ki. Ez most is így van? Nálam letelt a 14 nap és nem kaptam olyan üzit sem, hogy "az sms érvényességi ideje lejárt."
Érvényességi időt nem lehet a telefonomon beállítani.
Szóval 26-án megérkezik majd az sms-em?
"Ha a telefonodra kikapcsolt állapotában küldenek SMS-t, csak akkor kapod meg azt, ha az SMS érvényességi ideje alatt a készüléked, visszakapcsolást követően feljelentkezik a hálózatra.
A feladó saját telefonján beállíthatja az üzenet érvényességét (maximum 14 nap), melynek lejárta után címzettként már nem kapod meg az SMS-t.
Utoljára frissítve: 2018. február 2."
"Ha a célszemély nincs fent a hálózaton, akkor az SMSC elraktározza az SMS-t. Ezt vagy addig tárolja, amíg fel nem jelentkezik a fogadó, vagy pedig amíg le nem jár az üzenet érvényessége. Ez utóbbi egy olyan paraméter, amit a küldő határozhat meg, ha nem foglalkozik ilyesmivel, akkor a hálózati alapérték lép életbe, ami jellemzően 14 nap."
Ezeket találtam, ezért kérdeztem. Kérem, hogy olyanok válaszoljanak, akik tudják biztosan a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!