Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Évente új mobilt venni az...

Évente új mobilt venni az túlzás? Ti milyen gyakorisággal szoktatok?

Figyelt kérdés

Feltételezem lesz aki azt irja majd, hogy addig használja, amig úgy el nem romlik úgy, hogy annak a javitási ára már több lenne, mint egy új telefon :D

Magamból kiindulva, most egy szimpatikus mobilt választottam, de tervezem, hogy 1 év múlva veszek egy újat. Remélem nem viszem túlzásba, csak 12 hónap használat után ergó megérdemlek valami újat, nem? :d

Mármint havonta félretenni 10-12K és azt mondani, hogy ez mobilra lesz, nem is olyan vészes, mint egyben kifizetni egy 120-130ezret. (Kb 1,5 munkanappal többet vállalok / hónap)

A mobilőrülteknek igaz kijár, hogy akár évente újat vegyenek? :d valaki nyugtasson meg

2018. febr. 27. 23:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
2 évente csúcskategóriást.
2018. febr. 28. 06:47
 12/19 anonim ***** válasza:

A kollégám évente 2-3 alkalommal cseréli le a telefonját.

Igaz pénzt nem ad érte, olyanok, ami másnak már nem kell.

Kezd felzárkózni, már érintős mobilja van, igaz hogy be van törve az eleje, de működik.

:)

2018. febr. 28. 14:46
 13/19 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenkinek maga dolga eldönteni, hogy mikor akar/tud újat venni. Mennyire kell, akarja, igényli, szeretné.

Ismerek embereket, akik szinte megszállottjai a technikai cuccoknak, ők lehet megveszik az újat. Van aki cipőből is 30 párat tart otthon, vagy 5 szemüvege van.

Én magam például régebben elvoltam 4-5 évekig is középkategóriással. Most felnőttként a telefonom napi szintű munkaeszközöm, így beruháztam egy drágább típusra. Bónuszként céges kontóra annyit internetezek, telefonálok rajta amennyit nem szégyellek.

Ez a félretenni vagy egyben kiadni meg szerintem összességében mindegy. A vége ugyanaz, ugyanannyi pénzed megy a levesbe. Én személy szerint mondjuk úgy nézem, hogy annyiért veszek telefont, ami egy havi megtakarításból kijön. Ha 160-at keresnék, 120-ból megélek, a maradék 40-et költeném max telefonra. Ha most vennék, akkor 100 -120 ezer magasságában megállnék.

Az sem mindegy, hogy egy jobb, 100-150 ezres telefon a havi fizetésem fele-harmada, míg mások hitelből veszik a gyereknek a csúcs telót.

2018. febr. 28. 18:16
 14/19 anonim ***** válasza:
Én 2évente és Samsung S szériát,de abból is csak a páros számút.🙂
2018. márc. 1. 02:09
 15/19 anonim ***** válasza:

Én alighanem most fogom lecserélni a 2015-ben vásárolt Lumia 735-t, mert tegnap beleejtettem a kádba, és most nem igazán akar működni...

Egy ilyet fogok venni: [link]

Nekem ez bőven elég.

2018. márc. 1. 12:23
 16/19 anonim ***** válasza:

Ezt akartam linkelni: [link]

Ilyen van a lányomnak is, ha ő elvan vele, akkor én is...

2018. márc. 1. 12:32
 17/19 anonim ***** válasza:
66%

Én évente veszek új telefont, mivel nagyon érdekelnek a technikai újdonságok.

Jelenleg egy iPhone X 256Gb van de már várom az idei modellt.

2018. márc. 3. 17:44
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kicsit furcsa hogy évebte váltasz, de ez mindenkinek a maga dolga.

Egyetlen problémám vele, hogy környezetszennyező, és csak a gyártók hasznát növeli, minél hamarabb váltod le.

Ezért utálom az integrált akkus telefonokat, mert az akksi kb. másfél évnél tovább nem bírja, és akkor vehetsz újat.

2018. máj. 6. 13:44
 19/19 anonim válasza:
Attol fugg. Egy androidot kb. 2 évente, iPhone-t 4... De ha az android olyan jo, pl p20/p30 széria, akkor meglehet a 3 ev is. Most is hujavej péhúsz lájtot fogok venni. Apu használ i5s-t (kb. Akk vette amikor 100k volt) es ugyan olyan gyors, de mar szeretne váltani valami új iphonera, nem szereti a droidot. 16L
2019. ápr. 24. 05:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!