Évente új mobilt venni az túlzás? Ti milyen gyakorisággal szoktatok?
Feltételezem lesz aki azt irja majd, hogy addig használja, amig úgy el nem romlik úgy, hogy annak a javitási ára már több lenne, mint egy új telefon :D
Magamból kiindulva, most egy szimpatikus mobilt választottam, de tervezem, hogy 1 év múlva veszek egy újat. Remélem nem viszem túlzásba, csak 12 hónap használat után ergó megérdemlek valami újat, nem? :d
Mármint havonta félretenni 10-12K és azt mondani, hogy ez mobilra lesz, nem is olyan vészes, mint egyben kifizetni egy 120-130ezret. (Kb 1,5 munkanappal többet vállalok / hónap)
A mobilőrülteknek igaz kijár, hogy akár évente újat vegyenek? :d valaki nyugtasson meg
A kollégám évente 2-3 alkalommal cseréli le a telefonját.
Igaz pénzt nem ad érte, olyanok, ami másnak már nem kell.
Kezd felzárkózni, már érintős mobilja van, igaz hogy be van törve az eleje, de működik.
:)
Szerintem mindenkinek maga dolga eldönteni, hogy mikor akar/tud újat venni. Mennyire kell, akarja, igényli, szeretné.
Ismerek embereket, akik szinte megszállottjai a technikai cuccoknak, ők lehet megveszik az újat. Van aki cipőből is 30 párat tart otthon, vagy 5 szemüvege van.
Én magam például régebben elvoltam 4-5 évekig is középkategóriással. Most felnőttként a telefonom napi szintű munkaeszközöm, így beruháztam egy drágább típusra. Bónuszként céges kontóra annyit internetezek, telefonálok rajta amennyit nem szégyellek.
Ez a félretenni vagy egyben kiadni meg szerintem összességében mindegy. A vége ugyanaz, ugyanannyi pénzed megy a levesbe. Én személy szerint mondjuk úgy nézem, hogy annyiért veszek telefont, ami egy havi megtakarításból kijön. Ha 160-at keresnék, 120-ból megélek, a maradék 40-et költeném max telefonra. Ha most vennék, akkor 100 -120 ezer magasságában megállnék.
Az sem mindegy, hogy egy jobb, 100-150 ezres telefon a havi fizetésem fele-harmada, míg mások hitelből veszik a gyereknek a csúcs telót.
Én alighanem most fogom lecserélni a 2015-ben vásárolt Lumia 735-t, mert tegnap beleejtettem a kádba, és most nem igazán akar működni...
Egy ilyet fogok venni: [link]
Nekem ez bőven elég.
Én évente veszek új telefont, mivel nagyon érdekelnek a technikai újdonságok.
Jelenleg egy iPhone X 256Gb van de már várom az idei modellt.
Szerintem kicsit furcsa hogy évebte váltasz, de ez mindenkinek a maga dolga.
Egyetlen problémám vele, hogy környezetszennyező, és csak a gyártók hasznát növeli, minél hamarabb váltod le.
Ezért utálom az integrált akkus telefonokat, mert az akksi kb. másfél évnél tovább nem bírja, és akkor vehetsz újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!