Szerintetek el lehet lenni manapság egyetlen mobiltelefonnal, mindenféle másodlagos eszköz nélkül?
Az okostelefon sokmindenre jó, de vannak lényegesen jobb céleszközök.
Egy kamera jobb képet csinál. Egy tv-n jobb filmet nézni. Egy gamer pc-n jobb játszani STB...
Szerintem nagyban függ attól, kinek milyen igényei vannak, de összességében még mindig sokkal kényelmesebb egy sima, 5-10 éves asztali gép vagy laptop is mint egy telefon.
Szerintem maximum akkor érünk el, ha a végre összehozzák, hogy asztali gépként lehessen használni egy telefont vezeték nélküli perifériákkal, nagy teljesítménnyel. Hasonlóan mint a Samsung Dex, de teljes értékű alkalmazásokkal, stabil felülettel, nem lebutított használattal. Ettől még eléggé messze vagyunk, most ott tartunk hogy egy alsóbb kategóriás telefonon az android is döcög.
Meg alapból az ilyen irányú fejlesztések helyett inkább a hülyeség megy, mint kaki emoji meg extra méretű kijelző.
Amúgy tényleg sok esetben jó egy telefon. Én sokszor töltök rá filmeket, könyveket vagy csak azon internetezek. Azon nézek e-maileket, rövidebbekre válaszolok is. Vagy csevegni, írni is egész jól lehet rajta. Képeket is egész jókat csinál, és előnye hogy bárhol nálam vannak a fotók Wifi + Google Fotók kettőssel.
De összességében sokkal kényelmesebb akár egy Gyakorikérdések választ megírni gépről. Vagy munkám során elküldeni napi 50 levelet, csatolmányokkal. Fájlok kezelése is egyszerűbb egérrel + billentyűzettel tömegesen mint telefonon szerencsétlenkedve.
Vagy munkám során egyszerre kell nézzek CAD terveket, PDF részletrajzokat, kiírásokat, Excel költségvetéseket. Ehhez néha a 2 monitor is kevés. Vagy vannak olyan programok mint ArchiCAD építészeknek, Autocad, Solidworks gépészeknek, Sketchup, Blender, 3DSMax modellezőknek, Photoshop, After Effects grafikusoknak amik használhatatlanok telefonon.
Játékok szempontjából is van 1-2 összetettebb, de sokkal inkább kezelhetőek a sima 2 dimenziós játékok, vagy point and click játékok. És még mindig jobb gépen egy War Thunder, Company of Heroes, Battlefield sorozat.
A mai telefonok lényegében apró számítógépek.
Ezeket az igényeket teljes mértékben kielégítik a telefonok, már lassan 10 éve.
Kedves kérdező, ezek szerint nincs vagy régi a mobilod.
A mai (nem belépő kategóriás) mobilok ugyan nem tudják pótolni a nagy képernyő nyújtotta élményt (de ez is kiváltható szemüveggel), de minden másban olyan szinten állnak, hogy általános célra beillenek.
Az megint más hogy a speciális esetekben nem egyenértékű, de ha visszaemlékszem a kezdeti mobilos élményeimre, már az is nagy dolog volt hogy mp3 csengőhangot lehetett rátenni, stb.
Bizonyos célokra a monitorméret, az érintőképernyő, a nem fizikális billentyűzet kényelmetlenség.
Office munkák, tervezőprogramok, filmnézés, képszerkesztők, én speciel az interaktív netezést (tehát pl. amit épen most teszek) telón állati kényelmetlennek találom.
Én sosem fogom megkedvelni az érintőképernyős szövegírást, még a Swiftkey jelentős kényelmi többletével sem.
Egy táblázatkezelő buzerálására is sokkal alkalmasabb egy egér egy 15-20 colos képernyőn, mint a telóképernyőhöz képest méretre parizerrúdnyi ujjhegy.
Szóval én úgy vagyok vele, hogy az okosteló a feltalálása előtt a pc előtt ülve töltött időm nyolcvan százalékát felszabadítja, de a maradékot talán sosem fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!