Le tudom tiltani valakinek a tel. Hívásait okos telefonon?
Arra gondoltam, hogy ne tudjon felhívni. Gyakran zaklatnak ajánlatokkal, reklámokkal, pl. hitel, életbiztosítás. Sajnos mindig újra felhívnak, ugyanarról a számról.
Ha le tudom tiltani, és ők felhívnak, akkor mit hallanak a telefonban?
Titkosítottam a tel. számomat, de valamiért mindig felhívtak mindenféle reklámokkal. Gyakran a nevemet is tudják. Valakitől megszerzik az információt, valószínű, hogy fizetnek érte.
Olyan is előfordult, hogy felhívták az én mobil tel. számomat és név szerint keresték édesapámat, aki külön él, édesanyám ápolja és évek óta alzheimer kóros beteg. Még a saját nevét sem tudja, nem még az én tel. számomat. Szóval, ő biztos, hogy nem adta meg.
A hölgy, aki felhívott és édesapámat kereste, azt mondta, hogy édesapám el kell, hogy menjen egy, állapotfelméréssel egybekötött termékbemutatóra, amelyiket egy Kft szervezte, egy számunkra ismeretlen címen a 8. kerületben...
Még azt is tudta, hogy édesapám melyik háziorvosi rendelőhöz tartozik!
Később édesanyámtól megtudtam, hogy egyszer a rendelőben a nővérek elkérték tőle az én tel. számomat, hogy "vészhelyzet esetén" tudjanak engem felhívni, mivel édesanyám is beteg és idős.
Ez így rendben van, de egyértelmű, hogy valaki a rendelő nyilvántartásából megszerezte és továbbadta a személyes adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!