Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Li ion, vagy li polymer?

Li ion, vagy li polymer?

Figyelt kérdés
Van egy huawei p9 telefonom amiben jelenleg egy ly poly aksi van és utánanéztem hogy hivatalosan li ion aksis a telefon, gondoltam kicserélem mert ez este használat nélkűl 25% ot megesz. Mennyire bír majd tobbet a telom?

2018. jan. 22. 15:05
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
úgy hogy nem használom
2018. jan. 22. 20:38
 12/16 A kérdező kommentje:
ha használom 2perc 1%
2018. jan. 22. 20:39
 13/16 anonim ***** válasza:

Van olyan alkalmazás, ami megmutatja hogy hány mAh kapacitás töltődött bele töltéskor.

Azzal ki tudod szűrni hogyha az akku a hibás.

Pl 3000 mAh helyett csak 1200, akkor csereérett.

[link]

Két lemerítéses töltés után beáll a valós értékre.

2018. jan. 22. 20:50
 14/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó kipróbáltam az alkalmazást és valóban jelez hibát ugyanis 115mah nál eszik 5%ot pedig 150 nél kéne ennie annyit maximum
2018. jan. 22. 22:47
 15/16 anonim ***** válasza:

Az, hogy 2012-ben ostobaságokat írtak a polimer akkumulátorokról, az normális, de hogy 2018-ban is, az elfogadhatatlan azoktól, akik osszák az észt!

Valamit magára adó gyártó már minden telefonját polimer akkumulátorral szereli. Na erről ennyit.

Már kérdés, hogy hova mi jó, vagy mi lenne jó, mert az ion is tökéletes, csak mások a paraméterek és a felhasználási mód.

Aki a polimer akkumulátort beletette az nem ostoba, csak többet tud, mint aki kritizálja.

Van mindkettőből gyári, és utángyártott is!

Míg a 3000-es ion 2900-as, addig ma már van 3200-as polimer hozzá.

Örülnék, ha a kedves 9-es válaszadó, leszokna rossz beidegződéséről, mert normális válaszokat ad, csak ez a "zacskós kínai" ostobaság, és rossz beidegződés eredménye.

1. A merev falú is kínai, csak szólok!

2. Zacskósnak lehet csúfolni a polimert, de felesleges, mert csak az előre mutató technológia miatt NEM IGÉNYEL FELESLEGESEN MEREV KERETET, ami plusz súlyt is jelent egyben, és behatárolja a felhasználhatóságot, és az elhelyezést.

A P9 amúgy is zabál, főleg ha hagyod bekapcsolva a sok kacatot, ami akkor is eszik, ha az asztalon pihen.

Bizonyos alkalmazások, még kikapcsolt állapotban is működnek a készülékben.

Tehát a hiba nem a polimer akkumulátorban van, hanem a meghibásodásban, elhasználódásban.

Pl. A polimer a hideg télre érzékenyebb lesz, az ion meg a töltéskor keletkező hőre... ;)

Kedves kérdező!

Szívesen venném, ha írnál, hogy végül milyet vettél, és mennyiben változott a kapacitás, mert vettem egy P9-est és ez is elég hamar merül, bekapcsolt igények nélkül is, és meglepően hamar is töltött fel 100%-ra, egy számítógép USB-jéről, ami köztudottan nem egy erőmű, így tutira beteg az akksim! :(

2019. nov. 13. 13:44
 16/16 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó.

Köszönöm a válaszod, viszont az én P9 esem akkumulátora már teljesen behalt, hidegben -5 nél már kikapcsolt nyáron pedig nagyon túlmelegedett ezért leváltottam egy Xiaomi Redmi note 7re ami teljesen megfelel az akksijával ami 4000miliamper és type c-s

2019. nov. 18. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!