Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Sony Xperia XZ Premium vagy...

Sony Xperia XZ Premium vagy Samsung Galaxy S8 vagy LG G6?

Figyelt kérdés
Lehet, meglepem magam egy új telefonnal karácsonyra, viszont nem igazán tudok dönteni, hogy melyiket válasszam. Kinek mi a véleménye róluk? Tapasztalatok? Leginkább a kamera és a gyorsasága érdekelne. Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. dec. 18. 16:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Sony-t semmiképp nem ajánlom, ma már közel sem gyárt olyan jó minőségű telefonokat, mint régebben, és a G6 sem hozza igazán az S8 szintjét, szóval ha van rá pénzed, a Samsungot ajánlom!
2017. dec. 18. 18:04
 2/9 anonim ***** válasza:

#1.Nem értem miért kell egy telefont Brand alapján leszólni, nekem se a szívem csücske a Sony, de az XZ Premium bőven ott van a legjobbak között.

Kérdező:

S8 vagy XZ1 Premium, a G6 minden téren rosszabb mint a másik 2(lassabb tároló,gyengébb SoC, gyatrább kamera)

S8-nak van pár széria hibája, illetve ott vannak az AMOLED panel betegségei.

XZ Premium-nak nincs különösebb hibája, manuálisan olyan képeket lehet vele lőni hogy bőven ott van a Top 10-ben.

Szerintem legyen az hogy fogdosd meg mind 2-t, sebesség terén egyik sem rossz, kamera terén elég hasonló bár automatán jobb képeket lő az S8.

LG G6 pedig más ligában játszik, a Honor 9 ellenfele inkább de annál sem jobb minden téren.

Az U11 is megér amúgy 1 próbát, kamera terén elég jó, sebességben kenterbe vágja a jelenlegi mezőnyt, Jack hiánytól eltekintve jobb mint az S8 vagy az XZ Premium.

2017. dec. 18. 18:48
 3/9 A kérdező kommentje:
Jelenleg az S8-on gondolkodom. Vagy esetleg a Huawei Mate 10 Pro-n. Ha a kettőt hasonlítjuk össze, melyik a jobb?
2017. dec. 18. 21:55
 4/9 anonim ***** válasza:

#1-es vagyok.

Engem abszolút nem érdekel a Brand, de tény, hogy a Sony 4 éve már közel sem csinál olyan jó minőségű telefonokat, mint azelőtt! Manapság általánosságban jellemzőek a márkára a szoftveres problémák, amik miatt a kamerájuk is borzalmas, nagyon pixeles képeket csinálnak, ráadásul az XZ Premium esetében a tükörfényes hátlap még fényárnyalatok bezavarásával is tovább ronthat a helyzeten! És az UHD kijelzőnek mi értelme van? Iszonyú ritkán lehet kihasználni, energiatakarékosság miatt a legtöbb tartalmat szándékosan csak FHD-ban jeleníti meg! A Sony-ra manapság jellemző hardveres túlmelegedésről meg ne is beszéljünk...

A Huawei belépésével a körbe viszont már a Samsung is csak 2., a Mate 10 Pro nagyon brutális!

2017. dec. 19. 16:44
 5/9 anonim ***** válasza:

#4.Akkor te nem használtál SP-t. :D

Szerintem most kezd újra életre kelni a Sony, nekem a képekkel sincs különösebb gondom legalább az XZ Premium nem olyan rossz ezen a téren.

De tökéletes kamerás telefon nem nagyon van, az S8-ba is bele lehet kötni mivel ott a képek nagyon túl vannak élesítve, az U11-nél kiéghetnek a képek ha rossz szögből éri a fény a szenzorokat stb.

A csúcs jelenleg a Pixel 2 és az iPhone X, de már egy U11-el is olyan képeket lehet lőni hogy tátva marad az ember szája, sok minden múlik a fotóson is.Ha pedig manuálisan használja valaki akkor megint más a helyzet.(ott az XZ Premium-ból rengeteget ki lehet hozni)

Apropó, szoftveres problémákban még talán mindig a Samsung vezet, az is csak addig jó és gyors amíg meg nem kapod az első nagyobb frissítést.A telo pakolt szemetekről nem is beszélve, bár ott pedig az EMUI a csúcs.Mondjuk én a Google féle Stock Androidot használok, továbbra sincs az a pénz hogy én egy agyon buherált és optimalizálatlan Androidot használjak.(talán ma már a legtöbb gyártó már megtanult optimalizálni, de hogy egy Mi A1 a telok 90%-nál gyorsabb, sokat elárul a jelenlegi helyzetről...)

Kérdező:

Mate 10 Pro nagyon jól össze van rakva, mondjuk a kamera szoftveresen elég rossz és még finoman fogalmaztam, de majd javítják idővel.

S8-nál jobb választás.

2017. dec. 19. 17:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Na épp ez az! A hardveres trend ugyan már más, de az SP még tényleg jó telefon volt!
2017. dec. 19. 18:03
 7/9 anonim ***** válasza:
Én csak tapasztalatból mondom,hogy az S8+ (ugye ami az S8 is) brutál képet készít este is nem csak nappal!Nem meg van egy ideje és semmi hiba nem fordult elő.A Samsung kamerája mellett még nagyon sok érv szól!
2017. dec. 20. 18:52
 8/9 anonim ***** válasza:

6.

Az sp jó telefon? Én szeretem a Sony termékeket, de sp borzalmas.

2018. jan. 2. 20:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Épp ezt mondtam, hogy "már más a hardveres trend", de az SP a maga korában még egy nagyon jó középkategóriás telefon volt, az utolsó típusok egyike, amiket még jól csinált a Sony!
2018. jan. 3. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!