Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért nem tudom használni az...

Miért nem tudom használni az új telefonomat külföldön?

Figyelt kérdés

Vettem egy Samsung A/3-as telefont a Media Marktban, minden valószínűség szerint kártyafüggetlenül, hiszen ezt árulják ott, ugye, no meg alapból is külföldön élek, amit mondtam is, mire kaptam a választ, hogy nem gond, csak nem lehet kapásból kivinni külföldre, hanem előtte Magyarországon, de legalább is Európában vagy Közép- vagy Kelet-Európában kell egy pár órát vagy egy-két napot használni, regisztrálni, mire mondtam, hogy az nem gond, úgyis vagyok annyit M.o.n. Még egy ajándék Vodafone-os SIM-kártyát is kaptam hozzá, és meg is csináltam tudtommal a regisztrációját.

Most akartam elkezdeni külföldön is használni, most sikerült belevaló nano-kártyát szerválnom a külföldi szolgáltatómtól, és nem fogadja el. Miért?

A külföldi szolgáltatómnál azt mondták, hogy nem kártyafüggetlen a telefon.

De én biztosan úgy vettem.

Létezik az, hogy a regisztrálással elköteleztem a készüléket a Vodafone-hoz...? Ne már...! Kinek van ötlete, hogy mit lehet csinálni? Csak hónapok múlva megyek újra M.o.ra...

2017. dec. 12. 00:24
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Egy telefont nem regisztrálni. Függőt vettél.
2017. dec. 12. 06:16
 12/27 anonim ***** válasza:

Csinálsz egy videót róla, felteszed a youtube-ra, elküldöd a linket egy email-ben a MédiaMarkt-nak, megírod a problémád.

Nekem volt már németben vett telóval problémám, amikor franciaországban dogoztam, és ott kicserélték.

De itt a gyakorin is volt olyan kérdező, aki magyarországi Médiában vette és németben dolgozik, javasoltam menjen be egy legközelebbi üzletbe és neki is németben kicserélték.

Amiről írsz az hihetetlenül hangzik, hogy egy függetlent csak a vásárlás országában lehessen használni.

Egyébként ha a Médiában nem személyesen vásároltál, 14 napos elállás illet meg, ha még benne vagy, jelezd az igényed feléjük írásban és küldd vissza a készüléket.

2017. dec. 12. 12:33
 13/27 A kérdező kommentje:

Nem azt mondta, hogy csak M.o.n használhatom, hanem hogy közép- vagy kelet-európai régióra van kódolva a telefon, hogy ne tömegesen hordják ki Amerikába, ezért Közép- vagy Kelet-Európában (már nem emlékszem...) kell először aktiválni (asszem regisztrálást is mondott), és legalább pár óráig bekapcsolva hagyni.

Én ráadásul még csak nem is Európában élek, amit mondtam is neki, azt mondta, nem para. Nem hiszem, hogy érdeke lett volna átb*ni, még ha tudjuk is mindannyian, mi az, hogy Magyarország, így is a két mutatott telefon közül a drágábbikat vettem meg, amiről még le is akart beszélni.

Tud valaki olyan oldalt mutatni, ahol kártyafüggőséget lehet ellenőrizni?

Egy haverom amúgy azt mondta azóta, hogy tán az is lehet probléma, hogy itt, külföldön más hullámhosszon vagy frekvencián vagy min megy a mobil, tehát nem 3G vagy ilyesmi, hanem tán más, és tán ezért nem megy. Szerintetek? És azt meg pláne hogy és hol tudom ellenőriztetni? Kár lenne, ha fölöslegesen vettem volna telefont, így is csak wifin tudom használni... :(

2017. dec. 13. 02:12
 14/27 A kérdező kommentje:
De a Media Markttal kommunikálás tényleg lehet jó ötlet, köszi, megpróbálom! :)
2017. dec. 13. 02:13
 15/27 anonim ***** válasza:

Ha független lenne akkor egész europába tudnád használni ,eun kivül lehet hogy más hálozatok miatt nem megy ez főként amerikára igaz .

Viszont az nem a media markt hibája .

2017. dec. 13. 05:07
 16/27 A kérdező kommentje:

Amúgy tessék, bár csak angol wikije van és ott is egészen apró betűs és mellékes megjegyzés, ráadásul más telefonmárkáról, de szerepel, hogy van ilyen, helyi kódolás telefonhoz, tessék, a végén smartphones, a 4. pont - tehát nem csak én álmodtam... (pedig már azt hittem, annyira nem hisz itt nekem senki sem...)

[link]

Viszont akkor még mindig kérdés, hogy hogy lehet törölni a helyi kódolást, pláne a garancia elvesztése nélkül, illetve hogy hogy tudom leellenőrizni, hogy szolgáltatófüggő-e a telefonomon...

2017. dec. 13. 05:09
 17/27 A kérdező kommentje:

Vicces, de közben rájöttem, hogy lehet, hogy tök rossz helyen keresgélek, és a hiba nem is ott van, hanem az én bénázásomban: a Vodafone-os kártyával benne beállítottam, hogy képernyőzárnál kérje a pin kódot, aztán amikor az új (külföldi) sim-et beleraktam, és akkor is persze képernyőzár rögtön, azt feloldandó a vodás kártya pinjét írtam be, tán többször is, ami miatt elkezdte a pukot kérni, amikor már gyanut fogtam és az új sim pukját írtam be, de azt sem fogadja el, de ugye, hogy a sim-kártyának van pinje meg pukja, nem a telefonnak...?

És akkor kiderül, hogy a baj nem is a regionális beállítással van, meg frekvenciával, hanem a hülye nőségemmel, hogy pin meg puk összekeverés... :)

2017. dec. 13. 05:56
 18/27 anonim ***** válasza:
2017. dec. 13. 06:50
 19/27 anonim ***** válasza:
Hehe, a wiki-s linken nem általánosságban írnak az okostelefonos sim régió korlátról, hanem arról hogy ez az egy eset ismeretes, de csak az US mint régió és az EU mint régió. Azon belül nincs bontás.
2017. dec. 13. 12:27
 20/27 A kérdező kommentje:

#19. Igen. :) Grat, Scherlock! :)

#20. Mivel zsír új a telefonom, 2017-es, még úgy is új, hogy végét járjuk már 2017-nek, simán lehet, hogy ez csak nincs frissítve vagy eléggé elterjedve, a területi kódolás ügye... Nem?

2017. dec. 13. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!