Ultrahangos tisztítás megoldhatja ezt? (Részletek a leírásban)
Helyzet adott:
LG, G3, D855, 32GB, os kiadás EU-S
Ajándék lónak ne nézd a fogát alapon elfogadtam ha már adták, gondoltam miért ne kicserélem az akkut ránézésre a bootloop miatt először arra gondoltam mint hiba ok.
A hátlap levétele után szembesültem azzal, hogy itt bizony vízgondok lesznek.
Indikátor vörösen virít. Akkut valószínűleg eltávolították mivel az indikátora fehér maradt. Szerencse. A kiszáradás után bootloop maradt.
Utólag megkérdeztem egy hónapot állt akku nélkül az eset után meleg száraz helyen.
Sajnos szétszedve nem volt. Alaplapon vízkő/korrózióra utaló nyomok mindenhol.
Rendbe raktam az alaplapot korrózió ellenes kontakt tisztítóval majd egy friss adagba tettem ázni 2-3 óra hosszára.
Remélve, hogy BGA tokokat is kipucolja ultrahangos mosó híján.
Az áztatást egy hajszárítós hideg fújás követte közvetlen közelről, hogy mindenhonnan kijöjjön a nedvesség és az esetleges leoldott korrózió/vízkő darabok.
Majd egy fél óra langyos hajszárítózás után két napnyi radiátoros szárítás az alaplapnak.
Összeraktam és egy teszt akkuval élesztettem.
Azóta hajlandó elindulni sőt a legtöbb esetben működik is.
Néha viszont gondol egyet lefagy és kikapcsol.
Ekkor kifejezetten felmelegszik a hátulja de utána egyből újra is indul.
Szétszedve a DC/DC converter chip melegszik és a hővédelem kilövi a telefont.
Magától újra indul ezek után és minden megy tovább rendesen mintha mi se történt volna.
Vajon egy ultrahangos tisztítás megoldhatná ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!