65 éves édesapámnak kellene új mobiltelefon, de nem
találok megfelelőt. Mit ajánlanátok?
Figyelt kérdés
Az alábbi kritériumoknak kellene megfelelnie:
- 4"-os kijelző (max 4,7), hogy elférjen a zsebében
- hosszú ideig bírja az aksi
- lehetőség szerint gyors legyen
Amire használja:
- telefonálás, kihangosítással
- sms
- ritkán face
- időképet óránként ellenőrzi
- 1-2 fényképet félévente ellő A hosszú üzemidő nála fontos lenne nagyon.30. 000 Ft-ig keresek telefont. Amiket találtam ebben a méretben, azokat nagyon lehúzták. Alcatel ONETOUCH PIXI 4 (4) Dual 4034D?
Ezek az ő elvárásai a telefonnal kapcsolatban? Az én apám is ennyi idős, de ő csak telefonálásra szereti használni a telefont és egy egyszerű nyomógombos van neki. Internetezéshez a számítógépet szereti használni.
2017. nov. 19. 12:57
2/6 anonim válasza:
Nekem is van ilyen idős rokonom és jobban keni a netet mint akármelyik fiatal. Úgy hogy nyugodtan lehet neki komolyabbat is venni. Sőt nekik mivel már talán a szemük is gyengül, jobb egy nagyobb kijelzős.
Az hülyeség hogy beleférjen a zsebbe. Ha a 4.7 belefér , akkor az 5.5 is belefér.
Apámnak sem idegen az internet, de neki egy telefon képernyője kényelmetlenül kicsi az internethez (megjegyzem, nekem is, pedig én nem vagyok idős). Nem véletlenül kérdeztem, hogy valóban annak az igényei-e ezek, akinek a telefon kell, vagy a gyerek szeretné, ha ilyen telefonja lenne az apjának.
Természetesen ha a telefon későbbi használója akar ilyen készüléket, akkor már lehet továbblépni a kérdésben.
2017. nov. 19. 13:29
4/6 A kérdező kommentje:
Ezek az édesapám igényei, tehát ilyen telefont kell találnom. A 4" a megfelelő méret számára.2x2 ikonokat tudok kitenni neki, erre találtam appot, látni tehát látja az ikonokat. A zsebében pedig ez a méretű telefon fér el, és nála fontos, hogy biztonságosan, zárt kabátzsebben tudja tartani a telefont, különben pillanatok alatt elveszti. Most egy Samsung Galaxy S3 mini telefonja van, de ez már nagyon rossz neki.
2017. nov. 20. 06:49
5/6 anonim válasza:
Ok.
Nos, nekem évek óta egy Huawei telefonom van, de Kínából, így tudtam jó árban maradni. Nem tudom, itthon mi a kínálat ebben a márkában, de én ezzel a készülékkel elégedett vagyok. Bár jelenleg nem netezek rajta, de kipróbáltam, és jó, szóval feltételezem, hogy hazai kínálatban sem gyengébb. Esetleg ezeket is nézzétek meg.
2017. nov. 20. 06:55
6/6 anonim válasza:
Sajnos évek óta nem létezik kis méretű és jó Android-os telefon. 40e Ft alatt 5" a legkisebb, ami még elfogadható (fölötte 4,6, de inkább 4,7). Én inkább vettem használtan egy 2015-ös, 4,5"-os Samsung Galaxy A3-at 25e Ft-ért, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Van rajta "egyszerű mód" is az idősebbeknek. Ugyanebből létezik 2016-os és 2017-es is, azok nagyobbak egy kicsit (4,7") és drágábbak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!