Használsz QR-kód olvasó alkalmazást?
Meglepődve tapasztaltam, hogy a belvárosban, az utcán megkérdezett hat emberből egynek sem volt telepítve ilyen applikáció az okostelefonjára. A hatból egy fiatal nem is tudta mi az a QR-kód. Egy grafikus (pont pl. plakátokra szokták tenni), pedig azt mondta, hogy elavult, kiment a divatból. Volt aki azt mondta, volt applikációja, de letörölte.
Wikipédia QR-kód cikk: [link]
Elvileg egy kattintás vele, hogy a megfelelő oldalra kerülj?
Kényelmesebb beírni a címet a keresőbe?
Mi az oka, hogy nem használják?
Kényelmesebb, de mivel nem tudod milyen oldalra dob ezért lehet nem bíznak meg benne.
Szerintem praktikus, van külön is meg a telóban is beépítve, pl wifi szkenner. Ami olyan hogy a telefonodból, ha wifi hotspotot csinálsz (tethering), akkor generál egy QR kódot és a másik ember a telójával csak beszkenneli a telefonod képernyőjéről és a kód és a wifi név is egyből be lesz írva mint wifi hálózat. Nem kell bepötyögni kézzel.
A kamera alapból tudja. Akkor minek külön telepíteni?
Nem ismerik, azért nem használják. Sokáig én sem tudtam, hogy mi a tököm az a fura jel a plakátokon, újságban stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!