Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért ilyen rossz az andriodos...

Miért ilyen rossz az andriodos telefonok kamerája?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy Xperia X Compactot használok 23 megapixeles kamerával, de még a 7 éves Nokia N8-am is részletgazdagabb képet készít ránagyítva a maga 12 megapixelével.
2017. nov. 5. 17:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
30%

Méghogy a Google Pixel kamerája a legjobb? :D Jó vicc! Csak mert a "nagyfejesek" azt mondják, és így hivatalos, az nem jelent semmit, a gyakorlatban viszont eléggé pixeles!

Kérdező, ha az Xperia X Compact-on kívül más Androidos telefonod nem volt, akkor a kérdésben miért általánosítod, hogy az Androidosoknak rossz a kamerájuk, és nem csak adott típusoknak???

A saját telefonoddal pont telibe trafáltad, mert nem csak az X Compact-nak rossz a kamerája, hanem a Sony-kra sajnos ez általánosságban jellemző, tehát az egész márkára, de akkor sem az egész Androidos piacra! Amúgy kissé rossz a megfogalmazásod, a Nokia N8 kamerája nem csinál részletgazdagabb képeket, mivel a részletgazdagságot pont a felbontás adja, csupán a pixelek nagyon láthatóak, így a szemcsék miatt alig lehet kivenni a részleteket, az N8 inkább sokkal élesebb, tisztább képeket csinál, ez az, amire igazából gondolsz! Azt, hogy a kép mennyire lesz éles, attól függ, hogy az autofókusz mennyire élesíti ki, mielőtt elkattintanád. Az autofókuszt pedig maga a szoftver vezérli, és pont ez az, amit a Sony az utóbbi 4 évben nem tud vagy (nem akar, nem tudom) rendesen optimalizálni, az egész teljesen instabil, katasztrófális, és ez nyomja rá a bélyegét a kamera képminőségére is! Az Xperia Z legelső generációja (c6603) volt sorozatban az utolsó Sony, ami még átlagos minőségű, elfogadható képeket csinált, azóta viszont az Xperia M kivételével az összes Sony típus kamerájára jellemző a pixelesség, némelyik típusnál kisebb, némelyiknél nagyobb mértékben!

2017. nov. 6. 02:03
 12/15 A kérdező kommentje:
Még mielőtt kiírtam a kérdést, itt ( [link] is végigzongoráztam jópárat, illetve más gyártók esetében is kerestem teljes felbontású tesztképeket az interneten.
2017. nov. 6. 08:12
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha kíváncsi vagy, mennyire jó egy telefon kamerája, ne a pixeleket nézd, hanem az árat. A Nokia N8 2010-ben 150-ért jött ki, ezt hasonlítod össze egy 2017-ben 100 alatt kapható telefonnal. A gyártók szándékosan gyengébb kamerát raknak még a középkategóriás modellekbe is, csak hogy érezd a különbséget. Ez van, ha jó kamerát akarsz, zászlóshajót kell venned.
2017. nov. 6. 16:53
 14/15 anonim ***** válasza:

#11.Látom életedben te sem fogtál sem Pixel-t, sem Nexus 5X/6P-t.

Ugyan az az optika van mindben, ma csak a kedvedért jó pár flagship-pel összehasonlítottam, kezdve a P10-től egészen az S8-ig, hát nem hiszem hogy szégyenkezni kellene sőt.

A Huawei telóit egytől-egyik kenterbe vágta részletgazdagság terén.(ugyan hype-olt Mate 9-t is, ami szerintem nagyon gyenge is volt)

Az S8-al és az S7-el meg egy szinten van.(U11-el sajnos nem tudtam összehasonlítani, sem Nokia 8-al de ezek már jobb szenzorral rendelkeznek)

#13.

Nem véletlenül a példa a N5X volt, igen 90K volt és a középkategóriát képviselte.

De ma már az S7 is azt képviseli, illetve a HTC 10 is, egyik sem gyenge kamera terén.

A klasszikus középkategória sem rossz ilyen téren.(A5 is elég jó fotókat készít, a Mi A1 sem rossz szerintem)

2017. nov. 6. 20:42
 15/15 anonim ***** válasza:
#11-es vagyok. Úúú, bocs Xperia M5-öt akartam írni, nem sima M-et, szóval az Xperia Z óta az Xperia M5 az egyetlen Sony telefon, aminek jó kamerája van!
2017. nov. 8. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!