Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Xiaomi mobiloknál mi az a...

Xiaomi mobiloknál mi az a Miui? Wiki-n néztem de nem sikerült megérteni. Valaki?

Figyelt kérdés

Vettem egy Xiaomi telefont, Android van rajta, addig okas, azt lehet frissíteni, mint minden más android-os telefonnál. De frissített valami Miui-t az micsoda? Wiki-n néztem de nem sikerült rájönnöm mi az.

Egyébként android 6-os Xiaomi-nál az android-ot hogyan lehet frissíteni?

2017. nov. 3. 07:09
 1/8 anonim ***** válasza:

Gondolom a google keresőig már nem sikerült eljutnod.

[link]

2017. nov. 3. 07:13
 2/8 anonim ***** válasza:

Google 2. találat:

[link]

2017. nov. 3. 07:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Oké de akkor ez egy Android-os program úgymond, egy felület?
2017. nov. 3. 07:27
 4/8 anonim válasza:

A MIUI az a Xiaomi cég saját testreszabási "módszere" Android rendszerekre.

A felület (ikonok, a Launcher, egseb rendszer elemek) tartoznak bele, illetve a MIUI alkalmazások (mint pl. a saját számológép, böngésző, zene, galéria, fórum, biztonság stb.)

próbáld ezt úgy elképzelni, hogy, például biztosan láttál már Samsung android telefonokat. azoknak volt egy saját, jellegzetes felülete, alkalmazásai... vagy Sony telefonoknak.

Na, a MIUI is egy ilyen személyre szabott alkalmazás csomag és konfigurációs beállítások halmaza.

mivel az android rendszer nagyon könnyen módosítható, gyártók és szolgáltatók előszeretettel módosítanak rajta, több, kevesebb sikerrel.

A MIUI szerintem még egész jól sikerült dolog.

másik példa: régen volt a Vodafone Live!, amit számos telefonjaik felületet és sokszor a viselkedésüket is módosította.

tl;dr, a felület, az indító alkalmazás, a rendszer alkalmazások nagy része és előre telepített alkalmazások egy része a MIUI, illetve módosítások az android rendszeren (pl optimalizáció)

2017. nov. 3. 07:35
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi 4-es.

A miui.hu honlapon annyi van írva hogy a Miui egy Android Rom.

na most ez nekem nem mond semmit.

Szóval kösz mégegyszer.

2017. nov. 3. 07:54
 6/8 anonim ***** válasza:

4 -es jól leírta...

Egyébként ha boncolod a MIUI kifejezést, akkor az eleje "MI", ez a felirat ott virít a készülékeken, illetve márkanév. A másik fele "UI", ami a User Interface rövidítése. Tehát a MIUI az nem más mint a XIAOMI saját felhasználói felülete. Amihez hozzátartoznak a MI alkalmazások is, ahogy a 4 -es válaszoló is írta.

2017. nov. 3. 11:02
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, a lényeg hogy az OS az android, és ez pedig a Xiaomi "kiegészítése" az Android-hoz.
2017. nov. 3. 11:08
 8/8 Alex Fly ***** válasza:

A MIUI a Xiaomi által (is) használt Android disztro.

Kicsit bonyolultabb annál, mint hogy csak a felhasználói felületben különbözne a többi verziótól, de ez inkább csak a fejlesztők számára érdekes...

2017. nov. 3. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.