Egy eredeti Nokia 3310-es telefon valóban NEM használható ma már, egy mai SIM kártyával? (hiába jó a telefon és az aku)
Ugyanis szerettem volna - hogy milyen célból, az egy másik történet - működésbe hozni egy Nokia 3310-es telefont. Bontatlan akut is kaptam hozzá, tehát gondoltam, hogy minden klappol...
Mivel 30-as vagyok, és ez a telefon csak 20-as szolgáltatóval működik (működött elvileg), vettem volna hozzá egy feltöltőkártyás SIM-et is.
Viszont ott amikor felmutattam a telefont, egyszerűen közölték, hogy nem tudnak kártyát adni bele, mert a mai SIM kártyák - elmondásuk szerint úgy nagyjából 1 éve - egy új szabvány szerint más chip-el, más feszültségen, más protokollal üzemelnek...
Magyarán ezzel a típussal többet már lehetetlen telefonálni.
o.O
Kicsit szomorú vagyok....
De mindemellett a neten se találok róra infót. Sőt, van, ahol Dual-Band-os telefonnak írják... az pedig nekem furcsa, hogy azok mind ne működnének már a mai hálózatokon.
Pedig legalább megnyugtató lenne tudni a PONTOS infót, okokat, stb.
Tud erről valaki technikai konkrétumokat?
valóban nem használható az új kártyákkal
én régi symbianos telefonnál tapasztaltam, hogy az úh secure element-es simmel be se kapcsolnak, úgy érzi nincs benne sim
"függetlenítés és akkor használhatod a 30-as kártyával"
o.O
Tudod milyen telefonról beszélek?!
Ez már lassan 20 éves! Hogy tudnának már függetleníteni egy 20 éves telefont?!
" ugyanúgy kell működnie ..."
A feszültségválasztást leíró szabvány akkoriban még nem is létezett, aminek a 6.2 fejezete írja le a sim táp automatikus detektálását.
ETSI TS 102 221
" [link]
A 3310-es nincs a listán, úgyhogy én BIZTOS nem tudom ezt itthon megcsinálni.
A szolgáltató, szervizes, hasonszőrű pedig fújni fog ezerrel, hogy miazhogy én egy 2000 Ft-ért vett Nokia 3310-est merek használni. =(
Egyébként habár Pannonost nem találtam, Vodafon-ost igen. Ehhez pedig találtam egy Ericsson T65-öst.
A Vodafon-os kártyát, mivel már nem sokat fogja használni az illető, s nem féltette, megpróbáltam kipróbálásra. Elmondása szerint 1 hónap híján egy éve vette.
Gyönyörűen működik vele. 1 SMS küldését kipróbáltam oda-vissza, ment. Utána hívást is megcsörgetés erejéig, oda-vissza, az is ment.
Úgyhogy akkor most nem tudom, hol az igazság.
Az persze lehet, hogy az Ericsson T65 típus későbbi, mint a Nokia 3310... de azért annyival csak nem?!
Ugyan az a design, hasonló tapintású anyag, gombok, hasonlóan kinéző technika....
Szóval.... =( Úgy látszik, addig nem fogom tudni a választ, amíg hozzá nem jutok egy Pannonos kártyához.
Saját magamnak venni SIM-et meg akkor se biztos, hogy találok - szerintem -, ha kijelentem, hogy próba után merem vállalni a felelősséget...
...Mivel úgy látom, az eladók nagyon fújnak a régi dolgokra.
Azaz attól tartok, ha találok egy másik SIM-kártya üzletet, ott is kérni fogják a telefont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!