Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi a tapasztalat a sony...

Mi a tapasztalat a sony telefonokrol? En imadom es akarok egyet ti hogy vagytok vele?

Figyelt kérdés
2017. okt. 17. 23:46
1 2 3
 11/22 Wadmalac ***** válasza:

Nekem az első "okos" telómat, az X8-at egy Z követte.

Nagyon eléégedett voltam vele, MIUTÁN kihajítottam a gyári oprendszert és egy Existenz főzött romot feltettem és belőttem.

Hardver szempontból elégé "örökéletűre" gyártják a telókat a mai napig, ez egy pozitívum, de sajnos van sok negatívum.

Akkoriban tetszett a dizájn is, de a mai csúcstelók közt a gyászkeret vastag káva már nem "up to date", a Sony a szoftveroptimalizálással és frissítésekkel hadilábon áll, a készülékek hardverértékéhez meg sajnos nem teljesen reális az ár. Bele lehet még kötni a csúcskategóriához képest enyhén túlhaladott képernyőminőségbe (erős nappali fénynél tenyérárnyékolás nélkül olvashatatlan) meg a más gyártók telefonjaiban remekül, saját készülékekben közepesen teljesítő kamerákba is.

Végre a Sony is rájött, hogy lemaradtak, a hírek szerint jövőre nagy dizájn- és egyéb változtatások jönnek.

Szerintem, ha valaki mindenképpen márkahű akar maradni, várja ki, milyen "nagy durranások" jönnek jövőre. Az aktuális választék egyszerűen nem éri meg az árát.

2017. okt. 18. 11:07
 12/22 Wadmalac ***** válasza:

Ha tippelhetek, mi fog változni jövőre a telók kinézetében, a csúcskategóriás típusokra a következőket saccolom:

- A készülék kontúrja marad, a stabil monolit "tégla" forma már márkajel

- Peremeken lefolyó rádiuszos, de képernyő-felületen továbbra is sík kijelző lesz

- Alul-felül a mai modellekhez képest fel olyan vékony káva, széleken még kevesebb

- Elöl-hátul legújabb Gorilla Glass

- Dupla kamera modul

- AMOLED kijelző, 18/9, valahol 6" körül

- IP 68

- hátlapi ujjlenyomat-olvasó

- 1 mm-nyi vékonyodás

- jack marad

- tárhely-bővítés marad

- kivárják a 636-os rendszerchip utódját és az kerül bele

- 8 GB RAM és 64/128 belső tárhely

Aztán lehet, hogy csak álmodozok.

De ha mindez bejön, talán viszacsábulok.

2017. okt. 18. 11:18
 13/22 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! :)
2017. okt. 18. 13:13
 14/22 anonim ***** válasza:

12. Amit leirt az nagyon jó lenne . Csak már most tudja a telefonok zöme ezeket, és 50-60ezerbe kerülnek. Most már az Ulefone , a K6000, a LEeCO, Xiaomi, Doogee, stb mind tudja ezeket már a mai nap.

Mire a Sony előrukkolna vele a maga 200 ezer plusz forintért , megint ott lenne hogy le maradna.

Persze akinek csak az tetszik az úgyis megvenné.

2017. okt. 18. 15:21
 15/22 Wadmalac ***** válasza:

Hát ha nem jön ki 2018. első negyedévben, akkor bizony ez kevés lesz.

De nem akartam olyan dolgokat belistázni, amit a csúcs Sonyk már ma is tudnak, azt alapnak vettem. Pl. 4K kijelző és videózás HDR-rel, RAW fotómód, az XZ slo-mo-ja 960 fps-sel.

Gyanítom, hogy prémium zenei hangzást, ehhez megfelelő fülest ki fog adni, várhatóan az Lg mintájára a beépített DAC-k is fejlődni fognak.

Sonyra nem jellemző, hogy beta-verziós újításokat piacra dob, inkább kicsit lemarad, mint hogy bebőgjön félkész újdonságokkal.

2017. okt. 19. 09:07
 16/22 anonim ***** válasza:
58%

Nekem volt több is. Abban az időben még a jó ár/érték arányukról voltak híresek (mini pro, sp), azóta viszont nagyon elszálltak az árcédulával. Egyszerűen az árkategórájukban képtelenek bármivel is többet adni, mint a versenytársak, ha mégis, akkor annak sincs sok értelme. Vegyük pl az XZ-t: minek 4k-s kijelző egy akkora méretre? Hiába tornászták fel a felbontást, meg sem közelítenek pl egy amoled panelt színekben. A kijelzö körüli keretek nem fejlődtek sehova évek alatt, a külső szinte teljesen változatlan, tucat darab. A rendszerüket, kezelőfelületüket igaz akkor se nagyon szerettem, amikor használtam, amint lejárt a garancia, rootoltam és rendszert cseréltem.

A rendszerek támogatási ideje az egyik legrosszabb a gyártók között. Ha mégis adnak frissítést, több verzióval el vannak maradva.

Nem azt mondom, hogy rossz, amit kiadnak a keük közül, mert nem az. Egyszerűen csak az összes többi gyártó fejlődött, olyanok kerültek piacvezető szerepekbe, amik sehol nem voltak akkor, amikor a Sony már a csúcson járt, viszont talán éppen ezért az összes többi gyártó fejlődött, ők viszont megrekedtek évekkel ezelőtti szinteken.

Idén év elején cseréltem le Xiaomi-ra. Az egyik legjobb váltásom volt.

2017. nov. 1. 14:35
 17/22 Wadmalac ***** válasza:

#16: Kb. összefoglaltad az összes pontot, ami a bajom a Sonyval.

Lássuk, mit köszörülnek ki ebből jövőre.

2017. nov. 2. 09:30
 18/22 anonim ***** válasza:

#16: Nem tudom, XZ-t fogtál-e már a kezedben :)

A rendszerfrissítés lassúsága valahol érthető, mert a Sony

a mai napig nem tette meg azt, hogy a vásárlóin tesztel-

jen. Akár hardware (lásd öngyulladó Note7, széteső iPhone-

ok (még a 8nál is leválik a kijelző), akár software tekin-

tetében nézzük, nincs velük gond. Viszont azt már nem ér-

tem, miért nem kaphatott pl a Z5 sorozat Oreo-t. Hardware

szinten semmi nem indokolja, gyengébb készülékek (pl Nexus

6P) is megkapják. Megy is a tömegfelháborodás :)

A design szerintem úgy jó, ahogy van, bár XZ-nél tetszik

az alsó-felső szálcsiszolt alumínium elem. A Xiaominál

sem változott a design évek óta ;)

Kérdés az, hogy mit nevezünk fejlődésnek? Sony flagshipek

tudják mindig a legújabb és leghasznosabb dolgokat, míg

más gyártók le vannak hozzá képest maradva (lásd iPhone7

sem volt vízálló, csupán csepp és porálló), pl az ujj-

lenyomatérzékelő chipje is folyamatosan javul, a mostani

már annyi idő alatt feldolgoz, mialatt megnyomom a gombot,

hogy feloldjam a kijelzőt.

Persze alap, hogy root "kell" hozzá, de utána a készülék

verhetetlen. 140 óra után még 26%-on volt az aksi úgy,

hogy beszéltem rajta, wifin fileokat töltöttem át, appo-

kat futtattam (pl ipcamera, bővített valóság, belenéztem,

mit tud a 4K videó lejátszás (szaggatásmentes 4K 60-70GB-

os UHD film esetén is) stb, amik azért esznek procit /

aksit). Emellé nem kell várni, hogy bármit is betöltsön,

nincs üresjárat, villámgyors, nálam magasan az élre került.

(Van lehetőségem más gyártók csúcsmobiljaival fizikálisan

összehasonlítani, nem teszteket olvasok és az alapján o-

koskodok)

Azért ez - akárhogy is nézzük - nem gyenge teljesítmény.

2017. nov. 2. 10:41
 19/22 anonim ***** válasza:
16-os, én nem fogom hiányolni az Oreo-t, ha a havi biztonsági patcheket megkapja a Z5 széria.
2017. nov. 2. 20:06
 20/22 anonim ***** válasza:
18-asnak írtam, bocs :)
2017. nov. 2. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!