Mi a tapasztalat a sony telefonokrol? En imadom es akarok egyet ti hogy vagytok vele?
Nekem az első "okos" telómat, az X8-at egy Z követte.
Nagyon eléégedett voltam vele, MIUTÁN kihajítottam a gyári oprendszert és egy Existenz főzött romot feltettem és belőttem.
Hardver szempontból elégé "örökéletűre" gyártják a telókat a mai napig, ez egy pozitívum, de sajnos van sok negatívum.
Akkoriban tetszett a dizájn is, de a mai csúcstelók közt a gyászkeret vastag káva már nem "up to date", a Sony a szoftveroptimalizálással és frissítésekkel hadilábon áll, a készülékek hardverértékéhez meg sajnos nem teljesen reális az ár. Bele lehet még kötni a csúcskategóriához képest enyhén túlhaladott képernyőminőségbe (erős nappali fénynél tenyérárnyékolás nélkül olvashatatlan) meg a más gyártók telefonjaiban remekül, saját készülékekben közepesen teljesítő kamerákba is.
Végre a Sony is rájött, hogy lemaradtak, a hírek szerint jövőre nagy dizájn- és egyéb változtatások jönnek.
Szerintem, ha valaki mindenképpen márkahű akar maradni, várja ki, milyen "nagy durranások" jönnek jövőre. Az aktuális választék egyszerűen nem éri meg az árát.
Ha tippelhetek, mi fog változni jövőre a telók kinézetében, a csúcskategóriás típusokra a következőket saccolom:
- A készülék kontúrja marad, a stabil monolit "tégla" forma már márkajel
- Peremeken lefolyó rádiuszos, de képernyő-felületen továbbra is sík kijelző lesz
- Alul-felül a mai modellekhez képest fel olyan vékony káva, széleken még kevesebb
- Elöl-hátul legújabb Gorilla Glass
- Dupla kamera modul
- AMOLED kijelző, 18/9, valahol 6" körül
- IP 68
- hátlapi ujjlenyomat-olvasó
- 1 mm-nyi vékonyodás
- jack marad
- tárhely-bővítés marad
- kivárják a 636-os rendszerchip utódját és az kerül bele
- 8 GB RAM és 64/128 belső tárhely
Aztán lehet, hogy csak álmodozok.
De ha mindez bejön, talán viszacsábulok.
12. Amit leirt az nagyon jó lenne . Csak már most tudja a telefonok zöme ezeket, és 50-60ezerbe kerülnek. Most már az Ulefone , a K6000, a LEeCO, Xiaomi, Doogee, stb mind tudja ezeket már a mai nap.
Mire a Sony előrukkolna vele a maga 200 ezer plusz forintért , megint ott lenne hogy le maradna.
Persze akinek csak az tetszik az úgyis megvenné.
Hát ha nem jön ki 2018. első negyedévben, akkor bizony ez kevés lesz.
De nem akartam olyan dolgokat belistázni, amit a csúcs Sonyk már ma is tudnak, azt alapnak vettem. Pl. 4K kijelző és videózás HDR-rel, RAW fotómód, az XZ slo-mo-ja 960 fps-sel.
Gyanítom, hogy prémium zenei hangzást, ehhez megfelelő fülest ki fog adni, várhatóan az Lg mintájára a beépített DAC-k is fejlődni fognak.
Sonyra nem jellemző, hogy beta-verziós újításokat piacra dob, inkább kicsit lemarad, mint hogy bebőgjön félkész újdonságokkal.
Nekem volt több is. Abban az időben még a jó ár/érték arányukról voltak híresek (mini pro, sp), azóta viszont nagyon elszálltak az árcédulával. Egyszerűen az árkategórájukban képtelenek bármivel is többet adni, mint a versenytársak, ha mégis, akkor annak sincs sok értelme. Vegyük pl az XZ-t: minek 4k-s kijelző egy akkora méretre? Hiába tornászták fel a felbontást, meg sem közelítenek pl egy amoled panelt színekben. A kijelzö körüli keretek nem fejlődtek sehova évek alatt, a külső szinte teljesen változatlan, tucat darab. A rendszerüket, kezelőfelületüket igaz akkor se nagyon szerettem, amikor használtam, amint lejárt a garancia, rootoltam és rendszert cseréltem.
A rendszerek támogatási ideje az egyik legrosszabb a gyártók között. Ha mégis adnak frissítést, több verzióval el vannak maradva.
Nem azt mondom, hogy rossz, amit kiadnak a keük közül, mert nem az. Egyszerűen csak az összes többi gyártó fejlődött, olyanok kerültek piacvezető szerepekbe, amik sehol nem voltak akkor, amikor a Sony már a csúcson járt, viszont talán éppen ezért az összes többi gyártó fejlődött, ők viszont megrekedtek évekkel ezelőtti szinteken.
Idén év elején cseréltem le Xiaomi-ra. Az egyik legjobb váltásom volt.
#16: Kb. összefoglaltad az összes pontot, ami a bajom a Sonyval.
Lássuk, mit köszörülnek ki ebből jövőre.
#16: Nem tudom, XZ-t fogtál-e már a kezedben :)
A rendszerfrissítés lassúsága valahol érthető, mert a Sony
a mai napig nem tette meg azt, hogy a vásárlóin tesztel-
jen. Akár hardware (lásd öngyulladó Note7, széteső iPhone-
ok (még a 8nál is leválik a kijelző), akár software tekin-
tetében nézzük, nincs velük gond. Viszont azt már nem ér-
tem, miért nem kaphatott pl a Z5 sorozat Oreo-t. Hardware
szinten semmi nem indokolja, gyengébb készülékek (pl Nexus
6P) is megkapják. Megy is a tömegfelháborodás :)
A design szerintem úgy jó, ahogy van, bár XZ-nél tetszik
az alsó-felső szálcsiszolt alumínium elem. A Xiaominál
sem változott a design évek óta ;)
Kérdés az, hogy mit nevezünk fejlődésnek? Sony flagshipek
tudják mindig a legújabb és leghasznosabb dolgokat, míg
más gyártók le vannak hozzá képest maradva (lásd iPhone7
sem volt vízálló, csupán csepp és porálló), pl az ujj-
lenyomatérzékelő chipje is folyamatosan javul, a mostani
már annyi idő alatt feldolgoz, mialatt megnyomom a gombot,
hogy feloldjam a kijelzőt.
Persze alap, hogy root "kell" hozzá, de utána a készülék
verhetetlen. 140 óra után még 26%-on volt az aksi úgy,
hogy beszéltem rajta, wifin fileokat töltöttem át, appo-
kat futtattam (pl ipcamera, bővített valóság, belenéztem,
mit tud a 4K videó lejátszás (szaggatásmentes 4K 60-70GB-
os UHD film esetén is) stb, amik azért esznek procit /
aksit). Emellé nem kell várni, hogy bármit is betöltsön,
nincs üresjárat, villámgyors, nálam magasan az élre került.
(Van lehetőségem más gyártók csúcsmobiljaival fizikálisan
összehasonlítani, nem teszteket olvasok és az alapján o-
koskodok)
Azért ez - akárhogy is nézzük - nem gyenge teljesítmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!