Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy jön ki a viz a vizálló...

Istesz kérdése:

Hogy jön ki a viz a vizálló telefonból?

Figyelt kérdés
Viz került a Samsung Galaxy S8+-omba, egy repedés miatt, a készülék még él,de nem reagál az érintésre, villog a képernyő. kiszeretném száritani, rizzsel próbálkozom.

2017. okt. 15. 19:04
 1/8 anonim ***** válasza:

Szedd szét, mert a büdös életben nem fog kiszáradni.

Akkor is majd hajszáritóval gyengén mehet rá a langyos levegő.

2017. okt. 15. 19:07
 2/8 anonim ***** válasza:
42%

Az nem vízálló, ha elromlik a víztől. A párom a saját olcsó, de vízálló telefonját a csap alá tartotta és nem kellett szárogatni.

Ha nem vízálló elektronikus cuccba kerül víz, azt az ember szétszedi és sokáig szárítgatja. Aztán remélhetőleg működik, erre komoly esély van.

2017. okt. 15. 19:14
 3/8 A kérdező kommentje:
teljesen vizálló a telefon, nem volt eddig gond vele, csak van a képernyő sarkában egy kis repedés és igy viz került belé. És sajna ezt a fajta telefont már nem lehet szétkapni
2017. okt. 15. 19:17
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

Ahh.

A telefon addig vízálló, amíg a szigetelése ép. Ha megreped

a burkolat, vagy elkezd elválni a kijelző (lásd iPhone ti-

pikus hiba), akkor a vízállóság megszűnik. Innentől ugyan-

úgy kárt tehet benne a víz, mint egy bármelyik másik, nem

vízálló telefonban. A buli ott kezdődik, hogy ragasztott

az egész, tehát szétszedni sem lenne egyszerű.

A leírt jelenség arra utal, hogy a kijelző/alaplap csat-

lakozáshoz víz jutott, és zárlatot okoz. Sajnos ez ellen

már nem igazán tudsz mit tenni. Áramtalanítsd amennyire

lehet (kapcsold ki) és imádkozz.

2017. okt. 15. 19:20
 5/8 anonim ***** válasza:
87%

"teljesen vizálló a telefon" - "viz került belé"

Ha víz került bele, nem vízálló.

Érzed az ellentmondást?

Az volt megrepedése előtt.

.

Megpróbálhatod kiszárítaniaz előttem szólók tanácsai szerint, ám vedd figyelembe, a víz már okozhatott helyrehozhatatlan meghibásodásokat.

2017. okt. 15. 19:25
 6/8 A kérdező kommentje:
értem értem, én csak arra voltam kivancsi, hogy mi a legkönnyebb módja hogy kiszáradjon
2017. okt. 15. 19:39
 7/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Rakd bele egy tál rízsbe 1 napig, talán az ki tudja szívni a nedvességet, jobb ötletem nincs.
2017. okt. 15. 23:28
 8/8 anonim válasza:
Nekem is ugyanez volt a problema, szerintem az s8+-nak ez a betegsege. Folyton black screen. A szervizbe nem talaltak a keszulekbe egy csepp vizet sem mondjuk, szoval lehet nem a vizalossag volt a baja, de az biztos hogy nem jo vizbe rakni.
2018. júl. 4. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!