Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Igaz, hogy tönkreteszi az...

Igaz, hogy tönkreteszi az erőteljes töltő a mobiltelefon akkumulátorát, és gyorsabban is merül tőle, illetve káros hosszútávon?

Figyelt kérdés

Készítettem egy ábrát, hogy kifejtsem a gondolatom.

[link]

2017. okt. 10. 20:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Igen.

Legjobb csak a gyári töltővel tölteni egy telefont, és legjobb nem csutkára feltölteni ha nem indokolt hanem max 95-98% ig. Sajnos az előző telefonomat egy utángyártott erősebb töltővel töltöttem és elkövettem azt a hibát hogy mindig feltettem éjszakára tölteni és persze hogy jó 1 év után sokkal gyorsabban merült tőle a telefonom.

Nekem egy telefonszervizes ismerősöm mondta el mit miért, hogyan stb... ő mondta legjobb csak a gyári töltővel tölteni esetleg egy annál kisebb teljesítményűvel, és jó ha nem csutkára töltjük fel, meg javasolta hogy havonta egyszer ha van rá lehetőség merítsem jó 15% ra és utána tegyem fel tölteni és akkor mehet 100% ra a töltés, de amint eléri akkor lehetőleg rögtön húzzam le a töltőről.

2017. okt. 10. 20:13
 2/16 anonim ***** válasza:
38%
Nem.
2017. okt. 10. 20:16
 3/16 A kérdező kommentje:
Miért nem?
2017. okt. 10. 20:17
 4/16 A kérdező kommentje:
Tehát akkor jobb a gyári töltőt egy minél gyengébb töltőre cserélni? Igaz az elméletem?
2017. okt. 10. 20:18
 5/16 Ypszilon1980 ***** válasza:

Az igaz, hogy éjszakára fent hagyni töltőn az nem tesz jót az akksinak. Az, hogy nagyobb teljesítményű töltővel töltöd, mint amivel elegendő lenne, az nem károsítja, a telefon töltővezérlője végzi ennek a beállítását. Nem csak a gyári töltő jó, de az igaz, hogy sok esetben igen, egy olcsó töltőben vagy nincs vagy nem olyan jó minőségű kapcsolóüzemű táp van, ez jelenthet problémát és ez tönkreteheti az akksit.

Azt is érdemes végiggondolni valóban, hogy mikor töltöd.

A kérdésre a válasz amúgy alapvetően az, hogy nem igaz ez a feltevés, nem ettől függ.

Viszont, ha kisebb teljesítményű a töltő, mint ami kellene, az is gond lehet, mert tovább tölti, hamarabb tönkremehetnek benne az alkatrészek, melegszik, stb.

2017. okt. 10. 20:23
 6/16 A kérdező kommentje:
Miért melegednének az alkatrészek, mikor gyengébb, nem annyira megterhelő a töltési energia?
2017. okt. 10. 20:25
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ettől a grafikontól kifolyt a szemem és hiába használsz mondjuk 5V/50000A töltőt is akár, nem lesz semmi baja a telefonnak tőle, mivel nem vesz fel annyit, az csak a maximum. A 400Wos géptáp sem lő át 400 wattot mindig rajta.

A 230V-os hálózat a házban 16-32A, mégsem kap meg ennyit minden fogyasztó MERT AZ ELLENÁLLÁSTÓL FÜGG AZ A ROHADT ÁRAM, minden második ember ezt a hülyeséget fújja, meg hogy minek nekem a fizika, nem leszek én fizikus...

Ha 2 amperral töltené non stop a telót akkor agyon kéne hogy b@sszon téged is, mert rajtad is annyit kénre hogy átvezessen, mégpedig úgy, hogy ez egekbe emelné a feszt.

VISZONT!

A gyorstöltésnél tény, hogy jobban melegszik az akkumulátor, bár mivel a Li-Po cellákkat a kapacitásuknak megfelelő árammal lehet tölteni bőven (0.8-1C) és ezt nem érjük el a legjobb gyorstöltő technológiákkal sem, nagyon nem befolyásol, viszont a feltölthetőség száma véges.

Ez meg hogy gyorsabban merül, pont akkora logika van benne, mintha a PET palackot lassabban töltenéd fel vízel. Akkor kevesebbet iszol? Ott is átkerül egy mennyiség innen oda, itt is.

A grafikonos csávó maradjon csak biztonsági őr inkább..

2017. okt. 10. 20:30
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszi =)
2017. okt. 10. 20:32
 9/16 anonim ***** válasza:
76%
Nekem mikor gyengébb töltővel töltöttem , lassabban töltött fel , de sokkal hamarabb lemerült. Szinte fele idő alatt.
2017. okt. 10. 20:37
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm =]
2017. okt. 10. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!