Mért ilyen drágák Magyarországon az Iphonok?
Az Iphone X 999 dollárba kerül, ami mai árfolyamon 257.010 FT... Tudom ez sok embernek így is sok, de nekem ennyit még megérne a telenon, de a magyar ára a telenonnak 379.000 FTnál kezdődik....Mért?
Ha külföldről rendelem, tudom használni magyar szolgáltatóval?
Hogy van ez?
Azért ez nem ilyen egyszerű. Az Apple piackutatói meghatároznak egy árat, amennyit elkérnek a termékért. Kidolgozzák az értékesítési csatornákat, amelyen a készülék majd eljut a végfelhasználóhoz -ebbe beletartozik a garancia kérdése is-, itt természetesen már belejátszanak az adott célországban fizetendő vámok/adók/jogdíjak/engedélyek is. Ebből alakul ki a termék nagykereskedői ára, amire a kereskedő is ráteszi a saját hasznát; ebböl lesz a fogyasztói ár.
Ezen lépések egy részére az Apple-nek nincs ráhatása, másokra igen (viszonteladói hálózat, gyártói árképzés). Megtehetné, hogy olyan feltételeket teremt, amivel a Föld bármely pontján azonos árat kellene fizetni érte, akár figyelembe véve a vásárlóerőt is. De amíg a jelenlegi rendszer működikb addig nem fog ilyen döntést hozni. Magyarország pedig amúgy is egy olyan jelentéktelen szelete a piacnak, amivel nem fognak foglalkozni (sok neves kínai gyártó készülékeit azért nem forgalmazzák itt, mert az egész európai piac nem elég nagy ahhoz, hogy foglalkozzanak vele).
Rendelni nem lehet mert ugyan annyi lesz(vagy több) mire ide ér.
Egyedül az működhet , ha kint veszed ,ég személyes.(nyilván csak ezért nem éri meg kimenni :D de ha épp arra utazol)
Persze nem tudom a SIM kártya , hogy lenne.
"fizetek rá plusz 120 ezer forintot, mert Magyarországon élek."
Volt lehetősége tenni ez ellen a magyar népnek, de nemhogy tüntetni, még szavazni is cseszik elmenni. Meg is érdemlitek a 27 % áfát. Én Orbán helyében 37-re emelném, mert ezzel a szolga lelkű, buta néppel megtehetném.
Kérdező a dollár árát sosem szabad alapul venni, mert az ostoba amerikaiak sosem teszik rá az áfát, ugye ami náluk államonként eltér.
Ha megteheted hogy kimész külföldre vedd meg kint és hozd haza mint saját telefonod (aka kibontva)
16# EU-ban max 27% lehet az áfa, másrészt ha annó a sok gyökér nem választja meg a komcsi haverjaidat nem jutottunk volna ide, és ki tudja mennyit kell majd fizetni hogy a 4-es metrót szétlopták
Ha usaban jarsz akkor megveszed es zsebben hazahozod mint sajat telelfonod es nem vamolnak meg.
Gondolom ha igy televagy akkor egy amerikai kirandulas apropenz neked :D
Ahogy fentebb irtak, az ado a $999-en nincs rajta. Az ado %os merteke allamonkent (es meg varosonkent is) valtozik. Nem mindegy hogy NY-ban vagy CA-ban veszed a telefont.
Barhol veszed, egyik allamban sem fogsz 999-et fizetni erte. 7-8-9 szazalekos "afa" itt is van, ugyhogy ezer dollar felett lesz a telefon ara, mire kijossz vele a boltbol. (oke, megse 27%, ertem en)
Amugy ha itt veszed kint, akkor mindenkepp a fuggetlent kell megvenned, mikor hazamesz olyan sim kartyat teszel bele amilyet akarsz. Ha van kint ismerosod aki megveszi neked vagy epp erre jarsz, ahogy mar javasoltak, akkor vedd meg magadnak, bontsd ki es zsebben vidd haza, mintha mar utazas elott is nalad lett volna. Nagyon ritkan vamolnak, de ha szuroporba szeruen a te borondodet bontjak ki a magyar vamosok es meglatjak az uj ajfon csomagolasat, akkor kifizettetik veled az afat.
Ha kulfoldrol rendeled es Unios orszagbol vasarolsz, akkor nem kell afat fizetned, de ha az USAbol rendeled (bar Apple oldalrol nem tudod megrendelni), akkor elkepzelheto hogy a postan megallitjak a csomagot es mikor megvamoljak, akkor nemcsak a telefon ertekere szabjak ki a 27%os afat, hanem a telo erteke PLUSZ postakoltseg! :(
Ha fuggetlen telefont veszel termeszetesen mukodni fog Magyarorszagon. Most nyaron voltam otthon az ajfon 6S (fuggetlenitett) telefonommal es beleteve egy Tmobilos sim kartyat siman hasznaltam hivas/sms/data.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!