Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Barátnőm pénzügyi analfabéta?...

Barátnőm pénzügyi analfabéta? Kihozott egy drága telefont és most nem tudja fizetni? Mi a következménye? 19L

Figyelt kérdés
Nyári munkám volt, és kihozott egy galaxy S8-at törlesztőre. 19 éves most megy vissza a gimibe tanulni. Első 2 hónapba 23E forintot kellet fizetnie, utána 32E lesz a havi törlesztő és a előfizetés ára. Ha nem tudja fizetni mire számíthat? Számlája van de 1 forint sincs rajta? Akkor honnan vonják le? Kiszámoltam az első 2 hónapot hogy fizette még 710.000 Ft-ot kell a maradék 22 hónapba vissza fizetnie. Én mondtam neki ez túl drága, és nem fogja tudni fizetni. Hogy lehet valakinek ennyi esze?
2017. aug. 27. 12:31
1 2 3
 11/27 Captain Logic ***** válasza:
87%
De mégis milyen telefont vett ennyiért? A nasa kifejlesztett valami atommobilt, vagy mi?
2017. aug. 27. 13:31
 12/27 anonim válasza:
87%

A telefon valószínűleg lefoglalva nem lesz, hanem néhány hónap múlva ha nem tud törleszteni, szolgáltató általi tiltásra kerül. Ez azt jelenti, hogy ugyan a telepített appok használhatóak, viszont kimenő és bejövő hívások nem elérhetőek, és a mobiladat sem.

A törlesztést pedig majd akkor szépen folytatja, ha lesz a saját nevén egy bankszámla amire a munkáltató utal (majd ha már dolgozik), és a szolgáltató ezt pedig tiltani fogja, azaz nem használhatja fel, a szolgáltató pedig viszi.

Addig is menni fognak a kamatok, munkadíj a behajtói cégek felé, meg egyebek. Ezt mind vele fizettetik meg.

2017. aug. 27. 13:32
 13/27 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy mar elottem irtak.kesobb behajtjak rajt.

De,hogy lehet,hogy a vegosszeg 710 ezer?

Manapsag mindenhol 0%thm el lehet kihozni mindent reszletre...hol vette?

Ha tenyleg ennyire jon ki a vegere,akkor valamivel nagyon atbaftak.ennyiert 3 s8 at vehet fuggetlenul...

Jo hulye p.csa,mar bocs.biztosan nem az eszeert vagy vele....

2017. aug. 27. 13:40
 14/27 anonim ***** válasza:
82%
Figyu, ha valaki így áll hozzá, hogy "majd lesz valahogy", arra jó tanácsként csak azt mondom, hogy még most hagyd ott, amíg nem késő, mert aki ennyire felelőtlen, arra nem lehet mit mondani és nem érdemel értelmes pasit. A 9 éves fiam tisztában van azzal, hogy ami megy anyagilag az megy, ami nem, az nem.
2017. aug. 27. 13:48
 15/27 anonim ***** válasza:
87%
Lesz egy szép és drága levél nehezéke mivel letiltják az eszközt. Plusz egy csomó tartozása.
2017. aug. 27. 14:42
 16/27 anonim ***** válasza:

Nem néztél be valamit? Hogy jön ki ez 710-re?

A telekomnál 2 év hűség az Xl csomagra + 2 év a 4GB moblinetre 24 x 4000 Ft + a készülék 22 x 4140 Ft törlesztője összesen 499 080 Ft. Hol vette 700-ért?

2017. aug. 27. 15:56
 17/27 anonim ***** válasza:
87%
hát havi 32ezer ft valóban baromi sok 22 hónapra...
2017. aug. 27. 16:05
 18/27 A kérdező kommentje:

Amit kihozott a legújabb Galaxy S8. 2 Év hűsséggel hozta ki, Mobil XL díjcsomagban + 30 giga internet mellé....Első 2 hónapba kellet 23E forintot fizetni, majd most jön neki a harmadik számla az már 32E lesz. De még 22 hónapot kell fizetni, nem pont 710 én számoltam rosszul csak 704E forintot kell fizetni. Hát mondtam neki akkor vállaljon valami munkát suli mellet, mert ha ezt nem fizetni a saját életét teszi tönkre vele.

Szombatonkén tudnák neki munkát szerezni napi 8 órába de csak 5E forintot kapna érte naponta, hát így havi 20E talán össze tudna hozni, bár nem szokott sporolni. nyári munkából volt még neki 70E forintja elköltötte ruhákra meg pizzát rendelt mindennap házhoz. Hát kíváncsi vagyok mit fog alakítani, apja is lebaszta mikor nálunk voltam hogy majd most megtanulja hogy vállaljon felelőséget amit most csinált.

2017. aug. 27. 16:06
 19/27 anonim ***** válasza:
87%

Újragondolnám azt a kapcsolatot...

Ha valakinek egy szempontja van: Most Nekem Legyen Jó, kerül amibe kerül, arra nem nagyon számíthatsz, ha bármikor kemény helyzetbe kerültök. Aki a saját pillanatnyi vágyain kívül mást nem tud mérlegelni, az hogy lenne képes bármikor is önzetlen lenni?

2017. aug. 27. 16:36
 20/27 anonim ***** válasza:
87%
figyu. én ott hagynám, amíg nem késő. hidd el, jobban jársz, mert ha valaki egy telefontól ennyire felelőtlen lesz, mi lesz vele, ha komolyabb (bár már ez is az) dologról lesz szó?
2017. aug. 27. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!