Szerintetek vegyek Iphone SE-t, vagy ismet probalkozzak egy androidos telefonnal?
Kicsit kifejtve: Nem, nem azert szeretnék Iphone-t venni, mert az "menő"(mielőtt még valaki kedvesen betámadna ezzel)
Nagyon sokáig egyáltalán nem voltam rajongója az Iphone-nak. Tagadhatatlanul szépnek, de olyan szinten túlárazottnak találtam,hogy konkretan ugy ereztem, engem, mint vevőt néznek hülyének. (Ez az álláspontom lenyegeben azert nem sokat valtozott)
Ugyanakkor! Egy jópár évvel ezelőtt amikor az elso samsung galaxy s-t dobták piacra, es nagyjabol abban az idoben lett az Iphone4 is sztár, én nagyon okosnak erezve magam, a samsungot vettem meg, egyrészt: olcsóbb volt. másrészt: ugyanúgy csúcskeszüléknek mondott felsokategorias telefon. Ergo: igenyeimet kielégiti.
Pár hettel ezelott talalkoztam egy ismerosommel, aki vígan pötyögtette az iphone 4 telefonját, semmi lagg, bug, barmifele akadas nelkul futottak rajta olyan játékok, amiket az én samsungomra márcsak le tölteni sem lehetett, hiszen a rendszer nem tamogatta. Sott, hogy az én samsungom már azota hol van? 2-3 eve a polc tetején csücsül, porosodik. Annyira nem állta meg a helyet, hogy muszáj volt új telefonra beruháznom. Most is samsungom van,(galaxy a5) gyonyoru telefon! Imadom a superamoled kijelozot, szerintem ez a legszebb. De mar ez is 2 eves es laggol. Nem igazan szeretnem a samsungot hibáztatni, igazábol, lehet, hogy az egesz android rendszer ilyen, és masik androidos telfonban is ugyanigy csalodnék :/ mindenesetre nem sok ismerosomet latom 2 evesnel regebbi androidos telefonnal szaladgálni, iphonnal meg nem ritka, hogy 4-5 eves darabokat latok 1-2 ismerosomnel, es valtig allitjak, hogy a telefonjuk megállja a helyét. Néhány hónapja járt le a hűség időm, szeretnék egy új telefont, maximum 100-120ezer forint körüli értékben. Most az Iphone SE-tudnam megvenni 85 ért a díjcsomagommal. Szerintetek megéri? Vagy maradjak az androidnál? Esetleg valakinek van valamilyen konkrét tapasztalata, hogy milyet érne meg választani, ha nem Iphone-t?
És egyebkent igy zárásként, megéri egy gyonyoru superamoled kijelzős 5 inches telefonról, egy IPS 4 inches kijelzős telefonra váltani? :/ csak attól félek, hogy mi lesz, ha megsem fogom megszeretni? Annyira bejon az, hogy strapabíró, sokaig lehet frissiteni, gyors stb...de valahogy mégis mindig a tepsikhez húz a szívem, nagyon sokan ajanljak az SE-t, hogy imádni fogom stb en megis egy kicsit felek ettol, mert úgy erzem, hogy nalam elengedhetetlen a vizuális élmény.
Szakmailag nem, csak mezei használóként tudok hozzászólni. Évekig androidot használtam, általában egyszerre kettőt, mert céges telefonjaim is voltak. Évente ledaráltam egy telefont, teljesen mindegy, milyen kategória volt. Szégyen ide, vagy oda, nem vagyok műszaki analfabéta, de én nem tudtam normálisan karbantartani az androidot, ezért aztán kb 8-10 hónap után iszonyatosan laggolt.
A férjem megunta a kínlódásaim, és két éve az aktuális telefoncserekor rábeszélt egy Iphone 5s-re (hozzáteszem, ő kizárólag androidot használ!). A telefon most 2 éves, magabiztosan használok mindenféle alkalmazást, és ugyanolyan minőségben dolgozik, mint az elején. Pedig ez a modell már akkor sem volt új. Most újabbra váltottam, az 5s-t megörökölte a kis sógornőm, és gyanítom egy ideig még őt is kiszolgálja.
Szóval szuper a zárt rendszer, egyedül az árával nem vagyok megbarátkozva. A férjem hasonló (vagy jobb) teljesítményű készüléke egy százassal olcsóbb volt. Jó, ha azt nézem, hogy amúgy évente legyilkolnám másik telefont, már annyira nem is...
Ha nem égető a dolog, én megvárnám a szeptemberi 8-as Iphone megjelenést, akko várhatóan picit csökken majd az előző széria ára, és lehet, hogy hasonló áron eggyel nagyobb készüléket kapsz.
A szolgáltatónál érdemes megnézni a speciális ajánlatokat, mert nekünk pl az SE-t ingyen adták volna egy 10000 alatti havidíj mellett.
Ja, és még valami, az androidtól sem kell félni, a Huaweitől sem. A férjem most lecserélte a P8-ast két év után, de se egy karc, se egy fagyás nincs. Ő mondjuk tud rá vigyázni :D
Szerintem mindenképp a Samsung mellett dönts (nagyon ajánlom a Galaxy S6-ot,nekem olyan van ,gyors,szép és nagyon jól működik nem olyan drága és nagyon megéri)
Az Iphonnal az a baj hogy pl. Veszel egy Iphone 7et 200.000ft-ért és 2 év múlva lelassul nem működik már jól és vehetsz egy ujat meg tobb penzer amugy nem lehet ra ingyenesen letolteni zenet se konyvet
Es am sokan mondjak az iphonera hogy milyen szep viszont mostanaba a samsungok is nagyon szepek lettek
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
Végül ugy dontottem megrobalkozom az IOS-sal (mondván úgy se volt még) es megrendeltem az SE-t, nem tudom még, hogy járok vele,de első Iphonnak semmikepp sem akarok ilyen 200-300 ezreset, hiszen ez hatalmas pénzkidobás lenne, ha végül mégsem szeretném meg a telefont Nagyon remelem, hogy hosszú időn keresztül hűséges tarsam lesz a készülék, es hogy nagyon fogom szeretni, mert ha jó ha nem jó, az elkövetkezendő kétévre biztosan nem kapok másik telefont :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!