Samsung galaxy s8 vagy Sony xperia xz premium?
Én inkább S8 mellett döntenék.
Sony telefonját is letesztelte a Mobilaréna, a végszó meg itt olvasható: [link]
Hiába az UHD kijelző, azt nagyon ritkán lehet kihasználni (legfeljebb fényképeknél és 4K videóknál), az energiatakarékosság miatt a legtöbb tartalmat direkt csak Full HD-ban jeleníti meg!
Ezen kívül a kamerában is hiába az xy megapixel, mit ér akkora részletesség, ha a minőség iszonyú pocsék, mert a szoftver befolyásolja a kamerát, szoftveresen pedig a Sony minden telefonjával küszködik. Az akksi meg aztán harmatgyenge, mindenképp kellene hozzá egy power bank is a normális üzemidő érdekében.
Szóval ha jó telefont akarsz, mindenképp a Samsungot ajánlom!
Szia. Felsorolnám az érveket és ellenérveket.
Samsung galaxy s8:
+ jobb screen to body ratio( nem jut eszembe magyarul, inkább úgy írnám hogy kisebbek a kávái)
+ egy kicsivel "jobb" kamera
Sony Xperia xz premium:
+ hosszabb akkumulátor üzemidő ( az egyik előttem író nagy hülyeséget írt miszerint a sonynak gyengébb az üzemideje)
+ stabilabb szoftver ( samsungnak sajnos ez nem az erőssége, ott előfordulnak akadások)
Plusz megjegyezném: frissítések után mostanra a kamera minősége kb. egy szinten van az S8-éval.
Szóval én mindenképpen a Sonyt hoznám ki győztesként. Mindkét telefont 2hétig volt lehetőségem tesztelni/kipróbálni.
Köszi a válaszokat! Most is Sony-m van és nagyon tetszik a dizájnja és sokan írják hogy a Samsung szebb mivel keskenyebbek a kávák a kijelzőn és én ezt alá is írom hogy szép telefon, de nemtudom hogy ez a 18.5:9 -es képarány mennyire megszokható (gondolom hogy egy idő után az) ami még felhozta nállam a Sony-t az a stereo hangszóró, ami azért egy elég jó dolog.
+ ami még nemtetszik a Samsungba az az ujjlenyomat olvasónak a helye.
Idő közben bejött még két telefon amik egy olyan 50 ezer forintal olcsóbbak: a Huawei p10 aminek szerintem felesleges a dual kamerája, de viszont tetszik ez a homegomb funkciónalitása vagy hogy mondjam.
a másik pedig: a ONEPLUS 5 aminek már sokkal jobban tetszik a dual kamera megoldása.
Viszont ezek közül mégis a Sonynak tetszik a legjobban a kezelőfelülete és az ujjlenyomatolvasó elhelyezkedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!