Mennyi idős androidos telefonod, amit használsz, vagy meddig húzta idáig leghosszabban androidos telefonod?
Valoban 2-3 ev az elet tartamuk.
Kb.masfel evente cserelem a telefonom mert addigra tonkre megy az akkumlator, belassul, akadozik, a toltoresz nem erintkezik, erinto panellal gondok lehetnek.
A jelenlegi telefonom pont 1 eves, de mar vannak vele gondok, pedig nem egy huszezres keszulek.
A jelenlegi ( egy Xcover4) pár hetes.
Az előzőt ( Xcover2) 4 évig nyúztam. Ma is hibátlanul működik, csak éppen át lett minősítve "tartaléknak".
Galaxy Note 1 - 5 év.
Az utolsó évében már eléggé belassult, de négy évig szépen használható volt, szerettem.
Az első androidos telefonom azért cseréltem 2 év után mert belassúlt és gyenge volt (galaxy s advance).
A másodikat azért cseréltem 2 év után mert betört a kijelzője. Viszont nem volt lassú, majdnem olyan volt mint új korában. Bár szoftveres támogatás nem volt hozzá mert egy noname telefon volt. A hardvereivel is voltak gondok, de legalább nem lassúlt be. (Ez is 60-80 ezer volt).
A harmadik, mostani telefonom fél éve van meg és nincs gond vele. Szerintem minimum 3 évet ki fog bírni. (ez 50-70 ezer volt, Xiaomi redmi 4 prime)
Egy mai minimum 60-80 ezerbe kerülő telefon kibírhatja elég sokáig, de ez attól is függ hogy milyen igényeid vannak. Akkumulátort azért nem árt cseréltetni néha. (Bár nekem még sosem kellett de valószínűleg 2 év után már szükség lehet rá)
Amúgy sztem csúcsmodellek 3 év, középkategória 1-2, árfekvéstől függően, alsó kategória meg már akkor szar, amikor kijön a gyárból. De persze van, akinek csak arra van pénze, ezért megvan a létjogosultsága annak is.
Egyébként ennek megvan az oka: ahogy jönnek ki az újabb és újabb, egyre nagyobb teljesítményű modellek, úgy pakolják a fejlesztők az egyre újabb és erőforrásigényesebb fícsöröket az alkalmazásokba. Ezzel párhuzamosan az optimalizálás is csak arra terjed ki, hogy a legújabb modelleken jól fusson a cucc, a régebbiekre optimalizálni munkaóra és pénz, amit a fejlesztőnek nem fizet ki senki. Ezért avul el az androidos telefon ilyen gyorsan. Apple-nél is megvan ugyanez, csak kevésbé látványos, mivel a vas sem fejlődik olyan ütemben.
Emlékszem, a Galaxy S-em akkor reccsent meg először igazán, amikor a Google Maps egy frissítés után nekiállt 3D-ben megjeleníteni a térképet. Szegényt nem erre tervezték. A gyári szoftverével döccenésmentesen fut ma is (persze 2010-ben más számított döccenésmentesnek, mint ma), de az alkalmazásfrissítések nagyon betesznek neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!