Térerő: Miért jártam így júli közepén Romániában? Van ennek köze a 7. 01. óta bevezetett EU-roaminghoz, vagy csak bugos a rendszer? Többi lent.
Korábban úgy volt (nemcsak még régebbi telfonkészülékemmel, hanem ugyanazzal a 2014 végén vett telefonommal is, amim most is van), hogy csak belföldön nem tud a 30-as előfizetés kiválasztani 20-as/70-es hálózatot (direkt kipróbáltam ezt 2010-ben xD az eleve le van tiltva), DE külföldön, mivel már az is más hálózat amúgy is, ha a 30-asnak megfelelő kintire állok, ezért elvileg kb tökmind1 kéne legyen, hogy az adott ország hálózatai közül melyikre megyek rá.
'17.07.01-nél bármelyik korábbi külföldi utamon úgy is volt, hogy csak automatikus beállításnál lettem a 30-asnak megfelelő kinti hálózaton, de ha annak térereje épp nem volt, nyugodtan átállt pl Vodofone RO-ra vagy akármire (vagy kézi választásnál mindig a legjobb térerejűt választottam, bármelyik is volt az).
07.08-14 között jártam Erdélyben, azon belül hegyekben, ott épp Telekom RO nem volt (máshol Romániában még rá tudtam állni a Telekomon kívül a -képen szintén látszó- "226 06"-ra is, de a kirándulás helyszínén már az sem volt), az adott vidéken kizárólag a Vodafone RO és a RO Orange voltak elérhetők (és a 20-asok+70-eseknek ezek simán működtek is), de ezekre az Istennek sem akart ráállni az én 30-as telóm. Miért? Tavaly ilyenkor simán telefonálhattam volna ugyanazzal a telómmal ugyanott, legutóbb miért nem? (A linkelt képernyőkép már hazafelé a határon készült.)
Van-e esetleg olyan hülyeség, hogy az EU-roaming óta csak a saját hálózatodnak megfelelőt használhatod az EU-ban, vagy a telóm szorul szervizbeli frissítésre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!