Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha a telenornál Novemberben...

Ha a telenornál Novemberben jár le a 2 év hűségidő, és most megszüntetném, kb mennyit kéne fizetnem?

Figyelt kérdés
2017. júl. 24. 09:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Akkor elég sokat. Ezen én is meglepődtem, de úgy számolják a hűségidőt, hogy minél később mondod le (minél közelebb a lejárati időhöz), annál többet kell fizetned, mert annál több kedvezményt kaptál ahhoz képest, mint ha nem kötöttél volna hűségszerződést.

Tehát ha megkötöd a szerződést 2 évre, és következő hónapban lemondod, az alig kerül valamibe, míg ha a szerződés lejárta előtt közvetlenül mondanád le, az lesz a legdrágább.

Nem kell találgatni, kérdezd meg az ügyfélszolgálatot, mert tarifacsomag-függő a dolog. Készségesen fognak segíteni, akár személyesen, akár telefonon keresed meg őket.

2017. júl. 24. 10:00
 2/11 anonim ***** válasza:
Kiegészíteném az előző hozzászólásomat: valószínűleg többe kerülne megszüntetni, mint ha fizeted rendesen a havidíjat erre a maradék pár hónapra. Ha drága is az előfizetésed: novemberig lenne kb 40 ezer az előfizetés, lemondani meg mondjuk 120 ezer. De kérdezd meg, és mondanak pontos számokat.
2017. júl. 24. 10:04
 3/11 A kérdező kommentje:
Az én nevemen van a szám, de nem én használom, aki használja, az pedig nem akarja már fizetni. Szóval nekem ez így nem poén.
2017. júl. 24. 10:56
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a szituációt, de ebből annyi lehet a tanulság, hogy csak olyan telefon legyen a neveden, amit olyan használ, akiben megbízhatsz ilyen téren.

Azt nyilván tudod, hogy ez nem így megy, hogy nem fizeted és kész.

Továbbra is felkeresném a szolgáltatót, és elmondanám neki, mi a helyzet. Szerintem továbbra is az a megoldás, ha fizeted a havidíjat erre a pár hónapra, de megkérdezném a szolgáltatót, hogy adott esetben mit lehet tenni. A SIM-kártyát letilthatod, mint ha elveszett, ellopták volna a telefont, és akkor legalább nem tudják használni sem, ha már fizetni nem akarnak érte. Nem tudom, ilyen esetben mi a helyzet a havidíjjal. Kérdezd meg, az ügyfélszolgálaton segítenek.

2017. júl. 24. 11:09
 5/11 anonim ***** válasza:

"mennyit kéne fizetnem?"

Van egy példányod a szerződésből saját kezűleg aláírva, az tartalmazza hogy mennyi a kötbér.

Amúgy meg az ügyfélszolgálat is megmondja.

" nekem ez így nem poén."

De az poén hogy másnak odaadtad?

"az pedig nem akarja már fizetni."

Gondolom azért került máshoz mert te sem akartad fizetni. De attól NEKED van fizetési kötelezettséged, neki pedig nincs.

2017. júl. 24. 11:57
 6/11 A kérdező kommentje:
NEKI kellett az előfizetés, nem nekem. NEKEM kellett elmennem érte mert neki nem volt rá lehetősége munka mellett. Ennyi.
2017. júl. 25. 09:23
 7/11 anonim ***** válasza:

"NEKI kellett az előfizetés, nem nekem."

Nem, hiszen ő írta volna alá a szerződést és nem te.

" NEKEM kellett elmennem érte"

Nem kellett. Önként mentél. Senki nem kényszerített. Ha mégis, azt a bíróság elfogadja ha bizonyítható.

" mert neki nem volt rá lehetősége munka mellett."

Ha nincs rá lehetősége, akkor telefonon megrendeli, házhoz hozzák, szerződés érvénybe lép az átvétellel.

"Ennyi."

Igen, neked ennyi, az hogy más helyett fizetsz.

Ne minket csesztess, e csináltad magadnak. Senkit sem hibáztathatsz.

Amúgy értem a helyzeted, csak van egy olyan dolog, amit jognak hívnak. A következményeket pedig joghatásnak.

Ez kötelez téged. Ha tetszik, ha nem.

És bárki adna is igazat neked, törvény nem fog.

2017. júl. 25. 09:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Vagy fizetsz tovább, vagy a kötbérre kérsz részletfizetési kedvezményt.

Szerintem jobban jársz azzal ha fizeted a havidíjat.

2017. júl. 25. 12:20
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem az a gond, hogy fizetnem kéne. Hanem hogy mi lenne a legjobb megoldás, ill. mennyi lenne megfizetni. Ha drága a kötbér, akkor azt a pár hónapot még fizetném, max a simet tiltatnám le.
2017. júl. 25. 12:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Hidd el, drága a kötbér, általában 100 ezerhez közelítő összegről van szó.
2017. júl. 25. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!