Androidon (5. 0.2) hogyan lehet megakadályozni a google play áruház és a google play szolgáltatások (erőszakos) autómatikus frissülését?
Az áruházban ki van kapcsolva az appok autó. frissítése, mégis frissíti a fent említett két appot.
Nincs szükségem a jelenleginél frissebbekre ezekből, főlleg, hogy túlságosan belassítja a play szolg. a telómat és mobilneten is kéretlenűl frissűl...
Első körben (a root jogok kihasználásával) az jutott eszembe, hogy a jelenlegi apk/dalvik... fájlok attribútumát áttállítom csak olvashatóra, de nem szeretném hogy többé ne boot -oljon be a rendszer (hisz ezek rendszer-appok). A boothiba javítása túl időigényes és sok adatot/appot kellene utánna visszaállítanom, így ezt nem kockáztatom meg úgy, hogy nem tudom, hogyan reagálna erre a rendszer.
Tud valaki jó megoldást?
A valódi gond akkor az, hogy lassítják a rendszer működését és nem az, hogy frissül.
Az én telefonomat is lassítják ezek. Én lefagyasztom őket és csak akkor indítom el, amikor szükségem van rájuk.
Ice Box , nekem ez vált be erre a célra.
A hibernálás az áruházra még rendben is van, de a play szolg. esetében ez gondokat okoz. Néhány (vagyis jónéhány) app igényli.
Ha esetleg működő alternatíva lenne még az áruház megkerülésére, az is jó lenne, de egy ideje google -ék nem engednek appot letölteni 3. fél alkalmazásával...
Tehát a gond a frissülés. A lassulás másodlagos, ugyanis a downgrade megoldható, csak idegesítő állandóan ezzel vacakolni.
Egyébként az áruház nállam is hibernálva van, amíg nem kell. De utánna az állandó downgrade -el már tele a hócipőm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!