Mik a tapasztalatok? Milyen telefont ajánlanátok idős személynek?
Édesanyámnak szeretnék új mobiltelefont vásárolni.
Az egyik legfontosabb szempont a jól hallhatóság lenne. A jelenlegi telefonját sajnos elég rosszul lehet hallani (nem a csengését, hanem a másik félt a vonal végén).
Emellett persze jó ha nagy gombjai és jól látható kijelzője van.
Egyszerűt szeretnék, nem okos telefont.
Árban max. 20.000 Ft, hiszen nem full extrás telefont szeretnék, hanem egyszerű időseknek valót, amit jól lehet hallani és látni.
Nokia 222, Nokia 230
Alcatel 2008G, 2007D, (esetleg 2004C)
Emporia Pure
A mamamobil kategóriát én csak 80 év felett ajánlanám, mert általában gagyibbak, és valaki magára veszi, ha kap egy ilyet.
Ha van rá keret, én a két Nokiát ajánlanám, mert butafonhoz képes méretes kijelzőjük van, és ha valaki nem használja őket netezésre, akkor egész korrekt telefonok.
Köszönöm a választ!
Azt hiszem, hogy már nézegettem őket, a félelmem csak az, hogy nem lesz hallható a másik fél.
Jelenleg is Nokia telefonja van (most hirtelen nem tudom a típusát) és olyan a másik fél a vonal túloldalán mintha "messze lenne" és nehéz érteni amit mond.
Lehet csak rosszul tartja, és nem fog a mikrofon rendesen.
De ezért is nem érdemes 5-7 ezrekért telefont venni, mert ugyan funkcióban tud mindent, de ki tudja milyen minőségben.
Nem csak ő, hanem én sem hallom jól.
Persze, nem a legolcsóbbat akarom megvenni, de egy vagyont se szeretnék rá költeni, mert semmi extrára nem szeretné használni csak telefonálásra.
Esetleg ez ajánlanád? Azt hiszem, hogy ez már a "mama" kategóriába tartozik.
Evolveo EasyPhone XD EP600
Jók ezek a dokkolós mobilok lakásba, csak az a baj, hogy ha mindig töltőn fog lógni, az akksi hamar elgyengül (1-2 év), és akkor már a kertbe is csak pár órára tudja magával vinni, nemhogy mobilként használja. Erre figyelni kell.
Érdemes elolvasni a cikket és a kommenteket.
Nekem továbbra is az a véleményem, hogy amíg egy Nokia azért régóta piacon van, tudja mi kell az embereknek, addig ezek a noname-ebb gyártók igen gyakran zsákbamacskát árulnak.
Viszont ha tényleg a faék egyszerű kezelhetőség a lényeg, akkor az a leghatékonyabb, ha elmegy egy nagyobb Media Marktba az ember, és személyesen nyomkodja végig a kínálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!