Rendelt már valaki kinából telefont és vámon elkapták?
Aki járt már így attól kérdezném hogy vámeljárás lebonyolítására választhatom a postát ahogy hallottam. viszont mostanság állandóan azt olvasom hogy 15nap amíg kivitelezik hogy elküldjék nekem a papírt meg hogy visszaérkezzen.
nem lehet valahogy gyorsítani az eljáráson?
Ha nem tetszik a posta, ott van pl. a DHL. Akár 4-5 munkanap alatt megkapod a rendelt telefont, viszont biztos, hogy megfogják a vámon.
Amúgy én sem értem, hogyha valaki rendel Kínából telefont, akkor az miért jelentené azt, hogy nincs rá garancia. Spemallon van 2 év magyarországi garancia, sőt még magyar raktáruk is van.
igen onnan rendeltem. postával is megfogják és a posta is fogja hozni nem a dhl.
Én csak a vám-ügyintézést szeretném más szervvel végezni. mert míg a posta átadja a levelet meg én visszaküldetem stb az elég sok idő sajna.
Az a DHL amiről beszélsz csak maga a cég aki elvégzi a normál postai kézbesítést Kína és Európa között a kínai posta megbízásából, majd amit a holland posta és végül a magyar posta vesz át.
Amiről mi beszélünk az külön a DHL Expressz szolgáltatása, ahol a DHL felveszi Kínában a csomagot, majd áthozza és maga a DHL kézbesíti itthon is. Ennél garantált a vámnyilatkozat kitöltése, amit egyből megküldesz Kínába hogy ott feldolgozzák, és mikor kihozza neked a futár (nem a postás), akkor nála kifizeted az áfát meg az eljárási díjukat (ami nem kevés 5 ezer forint körüli). Ezzel a módszerrel mint írtam, 1 hét alatt itt volt Kínából decemberben a csomag, megkerülve a nemzetközi és magyar postát, a vámot meg az adatfeldolgozás idejét. Te odaadtad a pénzt a DHL-nek, ők meg elintézték a vámot neked.
Viszont itt ennél bonyolultabb a helyzet. a tracker number AT-re végződik szóval hongkongból (email alapján europáig a royal mail szállitja) ausztriában fog leszálni a gép és átadják az osztrák postának, aztán átveszi a magyar posta.
Aztán innentől zavaros az egész. meg van az esélye hogy nem bukok le..Viszont ha lebukok akkor ha jól tudom kapok valamilyen vámnyilatkozatot. aztán a továbbítását kérni szeretném magyar posta helyett egy import vámügynökséghez.
Mert a magyar posta ügyfélszolgálata is ezt ajánlja.
csak azt elfelejtették megemliteni hogy mi is ennek az eljárása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!