A mai világba mennyire elvárás, hogy az embernek legyen okostelefonja?
Nem mondhatnám, hogy rajongok az újdonságokért, én az egyszerű gombos mobiltelefon híve vagyok, meg amúgy is csak telefonálásra használom, meg rádióhallgatásra. A Facebookot rühellem azt is csak kényszerből használom a suli miatt, és ez az egész azért lenne számomra lényeges, mert 3 év múlva kikerülök a munka világába, ha kitanultam a szakmáimat, és számomra szerintetek ez mennyire lesz befolyással munka terén? Illetve, hogy mennyire elvárás, vagy alap manapság, hogy erre szükség van? A rádióba is ugyanúgy leadják a híreket nemde? Tény és igaz, hogy okostelóról, bármikor ránézhetek az aktuális információkra, de eléggé utálom az érintő képernyőt és csak szükség esetén térnék át rá, konkrét munkakör ami a közeljövőben vár rám; az vagy a sofőrkötés, vagy a munkás élet lesz, gondolom, ha sofőr leszek (teherautó/busz/taxi) nem úszom meg, hogy ne kerüljek ezzel szembe? Főleg, mert szükség lesz GPS-re akkor, vagy csak kapjak magam mellé egy tabletet, ha nem akarok megválni a gombos telefonomtól? Amúgy lehet, hogy ilyen "őskori" embernek tűnök, de utálom a modern dolgokat ebbe meg az a vicc, hogy első szakmámat tanulom, ami számítógép szerelő-karbantartó, de a gépekhez legalább van billentyűzet meg ott nagyobb jobb minden nem kell azt a kis izét folyamatosan nyomkodni, meg nem is értek a telefonokhoz hót h*lye vagyok hozzájuk meg nem is érdekelnek, meg már így OKJ-s képzésen is érzem ennek a hatását, hogy munka során hátrányba leszek emiatt. Erre egyszerű példa, hogy egy adott dolgot sokan már csak lefotóznak a tábláról, én meg ősi módszerrel szeretem gyorsan papírra leírni, vagy számítógépen lejegyzetelni. Amúgy ilyen telefonom van aki kíváncsi rá:
Összegezve szerintetek, ha munkába kerülök kényszerből váltsak okosra, vagy egy táblagép legyen nálam pluszba?
Utóirat: Ezt egy 20 éves ember írta...
Nem azért, mert elvárás, hanem mert okos ember megkeresi, de főként megtanulja az előnyeit. Azt mondod:azt a kis izét folyamatosan nyomkodni,de miért kellene? Ha megtanulod jól kezelni, 2 betűnek a keresőbe írásával megtalálod a telefonszámot, ha sms-t írsz a könnyű magyar billentyűzettel, az első két hétben a spec tollal(200 Ft)utána megszokod, és ujjal, százszor könnyebb, mint a buta telefonokon. Sofőrként pl a Vaze program tájékoztat a forgalmi akadályokról az időjárásjelző a közelgő viharról a szkennelő programmal azonnal visszaküldheted a cégnek az aláírt átvételi papírt, lefényképezheted a koccanás helyszínét, kihangosítással nyugodtan tudsz útközben telefonálni, a telefonnal állandóan van nálad "papír, toll", meg hangmagnó, ha utálsz írni, küldhetsz hangüzenetet stb. A tablet jó ötlet, de külön internet kellene rá pl a Vazéhoz, és mindig töprengenél, hogy vidd magaddal, vagy hagyd a kocsiban.Mindenesetre ne vegyél túl kicsi telefont, én is a harmadiknak vettem egyre nagyobbat. Csak most néztem meg,szép a telefonod, azon használod az internetet?
Tehát a legfontosabb, hogy szánj időt a megtanulására, keress egy türelmes segítőt, és bele fogsz szeretni, hidd el!
Az utolsó vagyok,a javaslatom mindenképpen, hogy válaszd szét gondolatban, előbb hagyd a telefont, még a régit használd,és sim kártya nélkül, vagyis nem élesben, gyakorold a használatát. Magnót, fényképezést, ébresztőt, számológépet, jegyzetírást tudod kezelni, egy gmail címmel feléleszted a "számítógép" részét, (remélem Wifi-d van) tudsz email-ezni,a Play áruházból letöltesz először egy számodra érdekes, de egyszerű játékot, csak érintés gyakorlásra, gyakorolod a térképet.
Ha ez már jól megy akkor rakd be a sim kártyát, vegyél rá egy kis mobil internetet, és már indulhat is a Waze, és testvérei. Kíváncsian várom majd a fejleményeidet
Engem igazából egyáltalán nem érdekel milyen telot használok. 2-3 évig volt gombosom aztán vettem egy galaxy minit 12000 ért, később meg már egy még profibbal voltam ami időközben tönkrement, akkor visszatértem a butafonokhoz(pl nokia 3310) és igazából megváltás volt, mert rájöttem hogy mennyire függtem az okosoktól, és az osztálytársak sem nevettek ki soha, pedig általában nem Így szokott lenni.
17/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!