Melyik telefonnal van nagyon jó kamerája?
Én tegnap láttam éppen egy olyan telefont, aminek 23Mp-es volt a kamerája, ultragyors fókusszal, csak a márkára most nem emlékszek, olyan 100 ezer körül volt az ára.
Jók ezek a kamerák csak az a baj velük, hogy sosem fog olyan képeket készíteni, mint ami a normál gépekben van. Kicsi az objektív meg az érzékelő, nincs optikai zoom.
Vannak telefonok jó kamerával, ami a felhasználók 90%-ának elég. Ha viszont profibbam fogsz akarni fotózni, előbb-utóbb úgyis be fogsz újítani egy profibb fényképezőre. Kamerával talán más a helyzet, azt talán hamarabb ki tudják váltani.
Ami nagyon jó: Samsung Galaxy S8, S7 (kiemelkedően jó nagyon gyenge fényviszonyok mellett is.
Galaxy S6: jó fényviszonyok mellett kb hasonlóan teljesít mint a fentebbi kettő, de sötétben már nem annyira ura a helyzetnek.
Google Pixel (láttam tesztet ahol panaszkodtak rá, hogy a kép jobb oldala homályos, sok más tesztben viszont nagyon dicsérik)
Lenovo Moto Z egy fényképezős moddal
Asus Zenfone Zoom (van optikai zoom, telefonoknál ritkaság)
iPhone 7 Plus (szintén van optikai zoom, de nem tudsz folyamatosan közelíteni, hanem vagy 2x-es zoom, vagy semmi)
iPhone 7 elég jól teljesít
Huawei P 10 és P9 nagyon jók a dupla kamerával,
Honor 8,
És még van pár. Sokan elégedettek a Sonykkal is, amikbe rendre huszonnemtudomhány megapixeles kamerát raknak. Ennek köszönhetően jó fényviszonyok mellett éles képeket készítenek, de a szinek nekem nem jönnek be, és gyenge fényviszonyok mellett el vannak veszve.
Szerintem a jelenlegi legjobb a Moto Z a fényképező moddal, vagy a Galaxy S8, esetleg S7 (ez a kettő nagyon hasonlóan teljesít. És ami nagy előnyük, hogy van optikai képstabilizálás, és tudnak 4K-ban felvenni.)
Sony xperia xz.
Elől 13 megapixeles,
Hátul 23
1: Nem mindig megapixelek számítanak lásd. S6 16mpx S7: 12mpx és az S7 kamerája mérföldekkel jobb.
Amilyen telefonokat ajánlok:
-One plus 3: Kíváló telefon remek akksi, a kijelzője gyönyörű, a kamerája is kíváló tudja a 4K-t és van benne professzionális mód. Viszont én megvárnám a nyarat mert akkor jön a One plus 5! ~130.000 Ft
-Honor 8: A gyorsaságra itt sincsen panasz, az akksira se a kijelző egy kicsit fakónak tűnhet hiszen nem AMOLED de tűéles. 2 kamerája van ezért a mélységet és a részleteket jobban befogja, a kamera beállítások rendkívül jók(pl.fénnyelfestés). ~100.000 Ft
-iPhone 6s/SE/7/7plus : Tudom tudom az ios kamera rendszere nem éppen a legjobban állítható de az AppStore-ból rengeteg ilyen alkalmazás érhető el amivel professzionális módban lehet fotózni. Ezekkel az alkalmazásokkal ki lehet használni az iPhonok kameráit.
A huawei P9/10 telefonokat nem ajánlom! Nincs benne annyival több extra mint a honor 8 illetve annak pro verziójában csak drágább. Ha a P szériából szeretnél vásárolni akkor a pro verziókat ajánlom abból is a P10 pro-t. ~200.000 Ft
Nexus 5X-nek elég jó kamerája van és nem is olyan drága telefon. De nincs benne pl. OIS. Meg a kamerán kívül nem ajánlom azt a telefont. Jó lenne tudni, hogy mennyit szánnál telefonra és hogy a fényképezés mennyire fontos neked (pl. hobbifotós vagy).
Google Pixel, Samsung Galaxy S7, S8 kamerája elég szép képeket lő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!