Miért függ egy szoftverfrissítés a szolgáltatótól?
Az imént olvastam, hogy itthon is megjelent az új Android 7.0
"... Telenornál például már március 8-a óta elérhető az új operációs rendszer,
A másik két szolgáltató közül a Vodafone-nál már..."
Apple-ös létemre még csak hírből sem hallottam ekkora hülyeségről. Ennek mi értelme?
Azért függ, mert a különböző szolgáltatók nem feltétlenül ugyanazt a hálózatot használják. És emiatt mindegyiket külön tesztelni kell, mielőtt élesbe kerül az adott frissítés.
Ha egy nem-tesztelt frissítés miatt nem tudnál telefonálni vagy csak netezni, te is problémáznál a szolgáltatódnál, hidd el nekem.
Az Apple telefonok esetén valószínűleg ugyanez a helyzet, de a felépített imidsz miatt biztos jobban megsürgeti a dolgokat. Ez az egyik dolog. A másik pedig az, hogy nagyságrendekkel kevesebb készüléktípust kell tesztelni.
Androidnál ezzel szemben van egy rakás gyártó, még több rakás típussal. Nem véletlen, hogy a frissítés a legtöbb esetben már a gyártónál elhasal. Neki ugye nem érdeke frissíteni a régebbi típusokat (vedd meg ugye az újakat). Ha meg mégis megteszi, vagy esetleg gyári Androidot használ, akkor meg jöhet a szolgáltatós kör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!