Mi a véleményetek a DJI Osmo Mobileról? Szerintetek megéri az árát?
Épületeket és természetet próbáltam kamerázni telefonnal (Galaxy S6), és abból vágtam össze egy pár perces videót, ami bár nagyon hangulatos lett, van egy zavaró tényező. A felvételek nem olyan finoman mozognak, hanem néha bemozdult a kezem, vagy mikor lassan sétáltam, akkor sem volt az igazi.
Ezt leszámítva nagyon tisztességes a felvételek minősége FHD felbontásban.
Gondolkoztam rajta, hogy vennék erre a célra egy kamerát, de aztán arra jutottam, hogy stabilizátor nélkül az sem lenne az igazi. És nem gondolom, hogy egy 100 000ft-s kamera képminősége annyira észrevehetően jobb lenne egy jó telefonnál.
Azóta játszok a gondolattal, hogy nekem a telefon képminősége elég, és lehethogy vennék hozzá egy stabilizátort. Csak kissé borsos az a 100 000ft érte. Elvégre annyiért már jó kamerát lehet kapni hobbi célokra. Szerintetek érdemes megvenni?
"És nem gondolom, hogy egy 100 000ft-s kamera képminősége annyira észrevehetően jobb lenne egy jó telefonnál"
Hátőő ezzel vitatkoznék -- kamerán sokkal többmindent tudsz beállítani és nagyobb skálán: fehéregyensúlytól záridőig elég sokmindent.
Ettől függetlenül lehet, hogy jobban megéri neked a stabilizátorra költeni. Egyrészt bármilyen telefonnal használhatod, tehát "jövőbiztos". Másrészt ha úgy alakul, hogy profi(bb) szinten akarsz videózni, majd akkor ráérsz kamerát venni.
Fontos tudni, hogy milyen szinten akarod végezni a kamerázást. Akarsz finomhangolni a felvétel előtt vagy nem? Ha akarsz, akkor a mobil nem lesz elég és kamerát kell venned. Nem akarsz ilyenekkel bajlódni, akkor elég lesz a telefon.
Kamerát meg egymagában hiába veszel, ahhoz is ugyanúgy kell stabilizátor. Szóval, ha csak hobbi szinten akarsz kamerázni és nem akarsz bajlódni a beállításokkal, akkor bőven elég az Osmo Mobile.
Köszönöm a válaszokat! :)
Megrendeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!