Kínai okos telefont milyen vírus ellenőrző alkalmazásokkal és eszközökkel érdemes megnézni?
Te úgysem fogod kiszúrni.
Ha meg igen, akkor rendberakni nem tudod.
Ha kételyed van, add hozzáértő kezébe.
Az X5 Max Pro MediaTek MT6737 procival megy.
A lebukott gyári kém-hátsóajtós proci az MT6582 és csak a 4.4 android és 3.8 kernel alatt tud kémkedni.
Na ez vonatkozik a fő disznóságra, de ha nem is ez a procid, még nem lehet fellélegezni.
Ha a proci tiszta is, a telóra telepített androiddal érkező, gyárilag telepített appok közt is bújhat kukkoló.
Viszont 5 és magasabb android alatt az appoknak neked kell engedlyt adni a nethez férésre, ha nem teszed meg, ártalmatlan marad.
Feltéve, hogy nincs gyárilag root hozzáférése.
Alapszabály: ne vegyél olyan telefont, ami gyárilag rootolt.
Ami annál gyanúsabb, az csal.
Elmentem oda. Új telefonba???
Akkor minden új telefonnál fenn állhatna ez.
Wadmalac:
Erről volna szó: [link]
Csak pozitív visszajelzések vannak. Még magyar vevő is jelezte, hogy megfelelő.
Tudom, megnéztem a proci miatt.
A hardver nem rossz, proci és belső tárhely Xperia Z-s nosztalgiát ébreszt bennem, de azért a kijlző már jobb annál és nagyon baráti az akkuméret.
Pozitív, hogy rajta van a 6-os android, azért kíváncsi leszek, jön-e rá a nougat.
Azért én telót nem vennék így kintről gar nélkül.
Keresel egy AOSP alapú ROMot és azt telepíted a gyártói rendszer helyett.
Ha kétségeid vannak, megnézed a forrását, van-e benne gyanús kód (nincs).
"Akkor minden új telefonnál fenn állhatna ez."
Igen, ez pontosan így van. Carrier IQ botrányról olvastál? A legnagyobb márkák voltak érintettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!