Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Más is járt már így, amikor...

Más is járt már így, amikor szervízbe adta a mobiltelefonját?

Figyelt kérdés

Két hete leadtam a szervizbe a mobiltelefonomat, mert a töltő egy része eltörött. Amikor meg hazahoztam a telefont, akkor láttam hogy nem adtak új töltőt, pedig még van több mint egy év garancia.

A telefon memóriakártyájáról pedig mindent töröltek, még az alkalmazásokat, fényképeket is.

Miért kellett mindent letörölni a memóriakártyáról?

Másnak is töröltek mindent a memóriakártyájáról amikor szervízbe adta a telefonját?

2017. febr. 18. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az alap, hogy SIM és SD kártyát kiveszed, mielőtt odaadod valakinek. De a szervízben dolgozó emberkének sem tartott volna tovább, mint 10 másodperc. Esetleg telefonálj rájuk, hogy ezt mégis hogy képzelték. Mert illik lementeni a kuncsaft adatait mielőtt hozzányúl az ember...
2017. febr. 18. 21:00
 2/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

Persze ez szemétség, de őket emiatt nem terheli semmi felelősség és a szervízszolgáltatásban benne van, hogy minden adatot törölhetnek és te ezt elfogadod.

De nem is értem az egészet, hiszen, mikor én akármit vittem szervízbe, sim kártyát, sd kártyát mindig megkérdezték, hogy kivettem-e. Eleve sok helyen alapból szoftvert frissítenek, akármi baja van a telónak, az meg mindent töröl.

2017. febr. 18. 22:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Kétlem, hogy a szerelőnek bárhol is "illene" adatmentést végezni csak úgy magától. Erre menne rá az élete a szerelés helyett. Feltehetően van is erre valahol egy apróbetűs rész.
2017. febr. 18. 22:09
 4/5 Fatal_3rror_ ***** válasza:

"illik lementeni a kuncsaft adatait mielőtt hozzányúl az ember..."

Nem hogy nem illik idegen emberek adatait lementeni, de kifejezetten nincs is joga hozzá a szerviznek.

Az más dolog, hogy erre általában fel is szokták hívni a figyelmet előre...

2017. febr. 19. 00:49
 5/5 anonim ***** válasza:
38%

Előző: nyilván lemented az adatait A JAVÍTÁS IDEJÉRE, ha esetleg közben formázásra kerül sor vagy szoftverfrissítésre, utána csak visszamásolod és letörlöd a te másolatodat. Nem a képeit nézegeted, ember, csak biztonsági mentést csinálsz, mert lehetnek fontos adatok is a készüléken. Te se örülnél ha a postán kiszednék a pénzt a borítékból..

Kérdező: rakd fel a kártyát gépre egy olvasóval, vagy a telefonba rakd és úgy csatlakoztasd. Szedd le a Recuva nevű programot és az még egy részét talán vissza tudja hozni az adataidnak. Fontos, hogy ne a memóriakártyára állíts vissza, hanem a számítógépedre, mert így biztos nem írja felül. És minél hamarabb érdemes megcsinálni ezt, és nem írni semmi addig a kártyádra.

Ez nagy fokú bunkóság volt a szerviz részéről. Mielőtt átveszem, megkérdezem legalább, hogy voltak-e rajta fontos adatok, utána meg tudom mondani, hogy vissza tudjuk-e állítani. De egy sd kártya esetében ez nem számottevő, semmiből se tart kive(tet)ni a vevővel.

2017. febr. 19. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!