Ezt mi okozhatja? Rossz akku, vagy valami szoftver?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy Lumia 535-öm, W10M-mel. Tegnap kezdett el furcsán viselkedni az akkumulátor. Este feltettem töltőre, reggel levettem 99%-kal, még jelezte, hogy tölt. Bementem suliba, még mindig 99%-kal, újraindítottam, mert gondoltam, ez biztos nem lehet 74%-on volt, közben azért használtam is. Utána úgy-ahogy jól mutatta az akku szintjét. Ma hajnalban felébredtem, megnéztem, 100%, akkor leveszem töltőről, ez olyan hajnali 2 körül volt. Még most is 100%-ot mutat, pedig reggel 8 óta folyamatos netezek és játszom rajta. Szóval ez valami szoftveres hiba lehet, vagy az akku kezdi beadni a kulcsot? Több, mint 2 éves a készülék, gyári akkumulátorral, így nem csodálnám, ha az menne tönkre. Egyébként soha ezelőtt nem csinált ilyet.2017. febr. 18. 08:25
1/6 A kérdező kommentje:
A változás: azóta is folyamatosan netezek, és lement 99%-ra...
2017. febr. 18. 08:52
2/6 A kérdező kommentje:
Újraindítottam, már csak 70%-on van.
2017. febr. 18. 09:00
4/6 A kérdező kommentje:
És lehet csinálni valamit?
2017. febr. 19. 16:03
5/6 anonim válasza:
Az akkumulátorban van egy vezérlő chip, előfordul, hogy megbolondul.
Azt tudod tenni, hogy teljesen lemeríted addig, amíg ki nem kapcsol. (nem csontra, tehát utána nem szabad bekapcsolni csak ha feltöltötted)
Tehát ez után felteszed tölteni, és csontra feltöltöd, majd visszakapcsolod.
Ha ez sem javítja meg, akkor az akku kezdi megadni magát.
Mielőtt akkut cserélnél, nyomj egy hardresetet (teljes gyári visszaállítás), és telepített alkalmazások nálkül is próbáld ki, mert szoftver is megbolondíthatja (de nem jellemző).
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de úgy döntöttem, hogy lecserélem 2 hónapon belül, mert szegénykének nem csak az akkuja gyengélkedik, de maga a készülék is kezd kicsit lassulni.
2017. febr. 23. 06:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!