IOS vagy Android (bővebben lent)?
Tudom, hogy már ezrszer mindenki megkérdezte, vannak cikkek róla, ...
Legtöbb helyen viszont már elavultak az információk.
Most 2017-ben melyik lehet a jobb választás telefontól függetlenük. Úgy eltekijntve mindentől csak a szoftverrel törődve.
Régebben mindenhol az ios ellen a drága iphone-t hozták elő, az android ellen pedig hogy még erős hardveres telfonon is belassul. Ez mennyire igaz még most is? Jó perzse az iphone még mindig drága.
IOS: Ha egy egyszerű rendszer kell, amit csak használsz és kész.
Android: Ha nincs annyi pénzed és/vagy szeretsz mókolni.
Android se olcsóbb annyival 200-250 vagy 250-300 ennyi pénznél már egy kutya...
"Legtöbb helyen viszont már elavultak az információk."
Nem, ugyan az....
@meszike91:
Pontosabban: ha azt szeretnéd csinálni a telefonodon, amit a gyártó elképzelt, de azt pofonegyszerűen, akkor iOS.
Ha szereted a szabadságot és ha a készüléked azt csinálja, amit te szeretnél, és ehhez hajlandó vagy megtanulni pár dolgot, akkor Android.
A két rendszer között felhasználói szempontból egy különbség van: az iOS bolondbiztos, nem tudsz vele semmi olyat csinálni, amivel belenyúlnál a lelkivilágába.
Az Android esetén azt csinálsz, amit akarsz. Ha szétbarmolod az egész rendszert, abban sem fog megakadályozni.
Illetve még egy: az Android opensource, GPL alatt adják ki, az iOS-ért pedig súlyos (tíz)ezreket fizetsz...
Én egyik rendszert sem fujjogom le.
Számomra szimplán nem szimpatikus az IOS, használtam is, és a hétköznapjaimba is beleköt 1-1 apró jelenetük.
Használtam már IOS-t, számomra unalmas.
Mindenkinek magának kell eldöntenie melyik a megfelelő. Viszont hogy melyik jobb hosszútávra? Ennél a kérdésre inkább az IOS-t mondanám, persze csak általánosítva.
Csak mert hogyha veszünk példaként egy jelenlegi OnePlus csúcskészüléket, aminek viszonylag tiszta a rendszere, az is vígan elél 3+ évet.
Eltekintve a telefonttól... Hát az iOS-nél ez pont lehetetlen. Androidnál.... Hát ott is sokban függ, hogy egy gagyit veszel 15E Ft-ért, vagy egy 200E ft körüli áron egy csúcskategóriás készüléket.
Amúgy meg valassz te, melyik a jobb. Senki sem fog helyetted dönteni, mert mindennek megvan a maga előnyei és hátrányai. Ennyi.
Igazából, ilyen árban már tökmindegy hogy androidot vagy iOS rendszerű telefont veszel.
Mindkettő kibírja 3-5 évig, kinek mi az igényszintje, de általános esetben meg amúgy is lecseréled 2 év körül.
"Legtöbb helyen viszont már elavultak az információk."
Google...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!