Milyen, megbízható okostelefont tudnátok ajánlani a tapasztalataitok szerint, amely megfelel az alábbi szempontoknak? (újat szeretnék venni)
Most váltanék okostelefonra, de nem vagyok a téma szakértője, elnézést. ha 1-2 szakkifejezést nem jól használok.
Szempontjaim (fontossági sorrend):
- dual sim (lehessen telefonálására is viszonylag kényelmesen használni, ne legyen túl nagy méretű)
- e-mailezésre és weboldalnézésre használnám (nem töltenék le sok dolgot)
- kisebb (pl. 5 collos) kijelző is elég
- weboldalak: azért tudja a legtöbb szabványt (pl. idokep radar videóit gyakran használnám, nem tudom, ehhez mi kell)
- viszonylag megbízható legyen
- viszonylag jó hangminőség, kihangosítva és kihangosítás nélkül is (kihangosítva is sokat használnám)
- ne legyen „ipari hulladék”, már nagyon kifutó modell (pl. és ne kelljen a garancia lejárta után 1 nappal végleg elromolva kidobni)
- lehetőleg még 1-2 évig feleljen meg a különböző netes szabványoknak (hogy tudjak weboldalakat nézni)
- jól működő wifi és 3G (esetleg 4G vevőegység) legyen rajta (és ha létezik olyan átalakító, ami miniUSB-re képes routerrel oszott LAN-kábelt rácsatlakoztatni, akkor erre az adott készülék legyen jó lehetőleg)
- diktafon (vannak olyan app-ok, amelyek hangfelvételt írnak át szövegre, ilyenek is menjenek a mobilon)
- lehessen a memóriáját bővíteni
- ha van ilyen: esetleg cserélhető akkumulátor
- max. 30-35 e Ft-ot szánnék rá
ami nem fontos (de persze, ha belefér az anyagi keretbe, akkor lehet):
- GPS
- Bluetooth
- videók megtekintése, mp3/mp4 stb. lejátszása
- nagy márkanév (ha van ár/érték arányban amúgy jobb készülék)
- extra ütésállóság
- super dizájn
- ultravékony kialakítás
- headset
- sok app. telepítési lehetőség (Whatsapp ezalól talán kivétel)
- tökéletes, ritkán lefagyó operációs rendszer
- szupergyors készülék
- jó kamera
Kérlek, tapasztalatból, konkrét típusokat írjatok, ha lehet. Bocsánat a hosszú leírásért. Ha a leírtak 30-35 ezerbe nem férnek bele, max. 5-10 ezer Ft-ot még rá tudnék áldozni pluszban.
Előre is köszi!
Pontosan azt akartam linkelni amit #2.
Ennyi pénzért jobbat nem kapsz.
Tehát Xiaomi Redmi 4A
Köszönöm a válaszokat.
Első hozzászóló: igazad van, de én a tapasztalataitok iránt is érdeklődtem. Ezek, úgy veszem ki, nincsenek mindig rajta a különböző árukeresős honlapokon, a részben hiányos értékeléseken.
Nem vagyok szakértő, ahogy írtam, de akkor felmerül bennem az a kérdés is, hogy az általam leírtaknak milyen drágább okostelefonok felelnek meg?
Köszönöm!
Lg K8 dual. Ez annyiban jobb mjnt a Xiaomi Redmi 4a, hogy memória bővítés esetén nem a 2. simkártya helyet használja, hanem van külön dedikált memóriakártya slot.
Itt vannak a specifikációi:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!