Ti vennétek ezekről az oldalakról telefont vagy inkább egy megbízhatóbb bolttól (Edigital, Telekom stb. )?
Számtalanszor elmagyaráztam már, csak sajnos az értelem ezen az oldalon megállt. Ezek szürke importos készülékeket forgalmaznak. Mondhatnám azt, hogy aki nem tudja, mint jelent a szürke import, nézze meg a Google-n (gondolom senki nem tudja), de most jó fej leszek, és leírom.
A szürke importos telefon beszerzési forrása bizonytalan. Ennek megfelelően nem kapod meg rá a gyári garanciát. Hanem kapsz rá egy bolti garanciát. Ekkor merül fel a kérdés, hogy kinek a garanciájában bízol jobban? Egy milliárd eurós cég, mint pl. a Telekom, vagy egy Józsi-Géza büntetett előéletű alkalmazottal felálló, sarki GSM bolt?
Szürke importos készüléknél bolti garanciát kapsz. Ami azt jelenti, hogy ha valami baja lesz a telefonodnak, akkor nem a hivatalosan kijelölt, ISO minősített szervizbe kerül, hanem Géza-Józsi betanított telefon szerelő haverjához. Aki aztán ki tudja, hogy mit csinál majd a készülékeddel.
És akkor még nem is beszéltem arról, mi van, ha komolyabb problémád támad a több százezres telefonoddal.
Kérdés?
Éredemes utána nézni hogy melyik bolt az amelyik Gyártói garanciát vállal a készülékre. Az előző hozzászólónak teljesen igaza van!
A bolti garancia nem = gyártói garancia. A gyártó alkatrészt cserél benne. Hivatalos forrásból. A bolt meg talán rendel valami kitudja honnan származó cucccot ebayről.
Ez egy régi sztorim még 2010-11 ből:
Samsung Wave telefont vetem a b-telnél a hátlap és a telefon színe nem egyezett...
Én inkább vennék drágábban telefont, mint gsm-ekből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!