Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hány db tranzisztor van egy...

Hány db tranzisztor van egy Huawei mate 9 telefonban?

Figyelt kérdés
Kerestem, de nem találtam adatot.

2017. febr. 9. 15:34
 1/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
0%
A prociban több millió.
2017. febr. 9. 15:37
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
1678987564 darab.
2017. febr. 9. 15:37
 3/7 anonim ***** válasza:
9%
Ha a 64 GB minden bitjéhez feltételezünk egy áramköri elemet, akkor csak itt több mint 500 milliárd van belőlük (64 milliárd bájt x 8 bit). Ha vesszük a CPU-t,grafikát, miegymást, az ezer milliárd nem állhat messze a valóságtól.
2017. febr. 9. 15:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Esetleg van valakinek valós, hivatalos adathoz linkje? Az első 3 válasszal nem tudok mit kezdeni.
2017. febr. 12. 07:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszerűbb, ha megszámolod őket egyesével.
2017. febr. 12. 13:44
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Gyerekek, lehet engem lepontozni az ezermilliárd tranzisztorommal, ez csak titeket minősít.

SZóval a 64 GB RAM az 64 ezer megabájt, több mint 64 ezer millió bájt, ezt szorozva nyolccal megvan hogy hány bit.

549 milliárd 755 millió 813 ezer 888 darab tranzisztor.

A kirin 960 chipset, amit ebben a telefonban van, több mint 4 billió tranzisztort tartalmaz:

[link]

4 ezer milliárd, tetszik érteni?

Több tranzisztor van benne, mint amennyi a Holdra szálláskor összesen a Földön volt.

2017. febr. 14. 20:04
 7/7 remetdol válasza:

Válaszod lepontozása nem az értékelőket, hanem téged minősít! Az 0,5+1 milliárdos válasz alattomosan rosszindulatú átverés, hiszen te magad bizonygatod, hogy ennek 8 szorosa és 4-szerese az igaz.

Milyen embernek gondolod magad, hogy így át akartad verni a kérdezőt? Részemről igen rossz véleményem van rólad.

Egyébként az amerikai angolban a billion az milliárdot jelent. azaz nem 4ezer, hanem "csak" 4 milliárd eszerint a német nyelvű cikk szerint is:

[link]

2017. febr. 15. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!