Az függ-e a kábeltől, vagy csak az adaptertől, hogy hány amperrel és volttal tölti az akkumulátort?
Új töltő kábelt veszek iPhoneomhoz, és láttam, hogy vannak ezek a fast charge kábelek, amelyek az 1A áramerősség helyett 2,1A-rel tölti a készüléket. (Mellesleg az Apple régóta alakalmazza ezt a fast charge teknikát az iPadeknél.
Igaz, hogy az én iPhone 5S-emet nem lehet magasabb erősséggel tölteni, de gondolkodóba estem, hogy egyáltalán minek írja rá a kábel gyártó (WSKEN), hogy fast charge supported, ha az adapteren múlik valójában, hogy mennyi áramot ad? Emellett, olvastam rémhíreket, miszerint ha erősebb árammal töltök, mint a készülék által támogatott, akkor azzal kárt teszek az akkumulátorban. Régebben egy Samsung adaptert használtam, ami elvileg 2A-rel töltött, HABÁR a kábel akkor nem is támogatta a fast chargeot. Tudna valaki választ adni a témában? :)
Tisztelt kommentelő,
a válaszának semmi köze a kérdésemhez, én nem az amper fogalmára vagy élettani hatásaira kérdeztem rá.
Azért köszönöm, hogy lenézve engem átlinkeli a hetedikes fizikaóra tananyagát.
Köszönöm a második kommentet, tehát ha jól értem, akkor nem minden kábel képes az adapterből származó erősebb áram továbbítására, de vannak "certified" példányok.
De akkor 1A-es adapter mellé gondolom nincs értelme 2,1A-és kábelt venni.
"a válaszának semmi köze a kérdésemhez"
De igen, tökéletesen megválaszolja a kérdésedet. Az, hogy nem tudod értelmezni, nem az én bajom.
Igen, a kábeltől függ ez. Olcsó, lapos meg mindenféle tekergethető kábel az nem tölt olyan gyorsan.
Én úgy tudom, hogy alapvetően minden telefon úgy van megcsinálva, hogy a töltőáram maximum annyi lehet, amennyit a telefon enged felvenni, tehát az adapter lehet nagyobb, nem tesz kárt benne. Abból lehet gond, hogy a kábel nem enged akkora áramot, de a telefon felvenné, az adapter meg képes rá, akkor megsérülhet a kábel, akár rövidzárat is okozhat.
A másik gond az az szokott lenni, hogy az adapter nem megfelelő kapcs. üzemű tápos és így nem lesz stabil a feszültség, ingadozik, amire mondjuk egy Iphone nagyon érzékeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!