T-mobilos előfizetők vigyázzatok, egyre több a csaló?
Az eset velem történt meg már írtam a t mobilnak úgyhogy bemásolom ide :
"Jelezni szeretném hogy a mai nap folyamán egy telefonos megtévesztés áldozata lettem. Sajnos én nem hallottam eddig ezekről a telefonos csalókról , későn kapcsoltam.
Miután utánna néztem a neten olvastam hogy több embert is megtévesztettek azzal hogy nyert X összeget stb.
Úgy látom az már kiment a "divatból" , ugyanis nagyon cseles volt. Rejtett számmal hívott majd miután beleszóltam , egy xy nevezetű férfit keresett. Mondam hogy ez téves lesz. Erre azt felelte hogy nem mert ő a telekomtól hív engem és tájékoztat arról hogy nagy kavarodások vannak a telefonszámokkal , nem tudnak sok tulajdonost azonosítani, így aktiválnom kell egy kódot hogy ez a szám valóban az én nevemen legyen. Sajnos naivan elküldtem a kódot a megadott számra ( mint később megtudtam az a domino feltöltő száma). A kódban pedig el volt rejtve a kicsalandó összeg, mint azt később megfigyeltem. Azt hiszem nagyon résen kell lenni mert egyre alattomosabbak ezek a csalók".
Viszont én megúsztam az esetet mert még nem telt el 3 hónap az előfizetésem altiválása óta így nem használhattam a domino feltöltést.
A csaló telefonszámát már megadtam a telekomnak akik továbbították a telekom biztonsági részegére az esetemet.
Hátha valakinek így is feltudom hívni a figyelmét az esetre, aki szintén olyan tájékozatlan mint én voltam.
Telefonhívás nem hivatalos értesítés, pláne rejtett számról.
Ez a csalás elég könnyen lebuktatható, mert a csaló telefonszáma a "kód", amit el kell küldened. Ráadásul ellenőrző sms-t is kapsz, ami után még megszakíthatod a tranzakciót.
De persze nem árt, hogyha az előfizető tisztában van zzal, hogy létezik ilyen szolgáltatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!